René van der Kooij
René van der Kooij © Pro Shots
i

René van der Kooij © Pro Shots

Hercules-coach: 'Ajax is individueel beter, maar is een minder team dan Cambuur'

13:08, 18-01-2024 / Laatste Update: 13:11, 18-01-2024

René van der Kooij, coach van stuntploeg Hercules, denkt zeker dat hij en zijn team kans maken tegen Cambuur in de TOTO KNVB Beker. Al zijn de Leeuwarders wel een beter team dan de Amsterdammers, vindt hij.

In de vorige ronde zorgde Hercules voor misschien wel de allergrootste bekerstunt in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. In een ware thriller schakelden zij, een derdedivisionist, recordkampioen Ajax uit door in de blessuretijd de 3-2 te scoren. Groter kon de afgang voor Ajax niet. 

Cambuur is de tegenstander in de achtste finale. Een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie, die in de vorige ronde FC Dordrecht met 3-0 aan de kant schoven. Op papier een veel mindere tegenstander dan Ajax natuurlijk, maar Van der Kooij is zeker op zijn hoede voor de nummer 5 van de KKD.

"Ajax heeft individueel veel betere spelers, maar is een veel minder team dan Cambuur", zei hij tegen de NOS. "Die ploeg heeft misschien kwalitatief mindere spelers, al zijn die beter dan die van ons, maar het vormt een beter team dan Ajax. Het wordt niet makkelijk. Maar je weet het nooit, soms moet je een beetje geluk hebben."

Grotenbreg is terug

Matchwinnaar tegen Ajax Mats Grotenbreg was er afgelopen zondag niet bij vanwege een knieblessure, toen Hercules met 2-2 gelijkspeelde tegen Kampong. Maar tegen Cambuur zit hij weer op de bank. "Maar ik ben erbij en ik kan spelen, al moet ik desnoods op krukken het veld in", zei hij. 

Van der Kooij hoopt niet dat het zover komt dat hij Grotenbreg als stormram moet inzetten. "Want dat zou betekenen dat we achter staan. Al is Mats wel zo'n speler met ervaring die een beetje gek is en die je mee naar voren kan sturen. Maar als ik hem tegen Cambuur gebruik, dan liever bij een voorsprong."