Bizar transfernieuws: Paris Hiltons 45-jarige zwager en Clarence Seedorfs neef tekenen in Portugal
Courtney Reum met zijn schoonzus Paris Hilton en broer Carter Reum. © Getty Images

Bizar transfernieuws: Paris Hiltons 45-jarige zwager en Clarence Seedorfs neef tekenen in Portugal

10:32, 02-02-2024 / Laatste Update: 11:24, 02-02-2024

Elke transferperiode zijn er wel een paar bijzondere transfers, maar wat de Portugese club FC Vilaverdense flikte in de laatste dagen voor de deadline was helemaal bijzonder. Het lijkt erop dat de club, die op het tweede niveau speelt in Portugal, de scouting heeft overgedragen aan een aantal showbizz-experts. De club haalde op de valreep nog twee familieleden binnen van bekende personen.

Vilaverdense wist op de laatste dag van de transfermarkt de Amerikaan Courtney Reum te strikken. Dat is bijzonder, want Reum is al 45 jaar oud, speelde nog nooit als profvoetballer en is de zwager van de Amerikaanse actrice Paris Hilton. Tegen het Portugese A Bola verklaarde club dat het een keuze van het scoutingsteam was. Zijn leeftijd is geen probleem volgens Vilaverdense, want hij zou nog 'de energie van twintigjarige hebben.'

Met zijn 45 jaar is Reum trouwens niet eens de oudste speler van de competitie. Dat is de 56-jarige Japanner Kazuyoshi Miura. De Japanner met de bijnaam King Kazu is de oudste speler van de hele wereld. Zijn carrière begon in 1986.

Neef Seedorf

De club wist naast Reum nog een familielid van een bekend persoon binnen te halen. Sherwin Seedorf, de neef van oud-international Clarence, tekende op woensdag al een contract bij Vilaverdense. 

De 25-jarige Seedorf, die in de jeugd speelde van Feyenoord, Excelsior en Wolverhampton Wanderers, speelde in 2021 namens het Schotse Motherwell voor het laatst een professionele wedstrijd.

Transferfiasco

Waar Vilaverdense dus een succesvol einde van de transferperiode had, kan dat niet gezegd worden van Olympique Lyon. De Franse club was heel ver met de komst van Saïd Benrahma van West Ham United. Benrahma werd zelfs al gefotografeerd in de clubkleding tijdens de medische keuring.

Toch moet Benrahma zich de rest van het seizoen gewoon weer melden bij West Ham, want de deal kwam niet op tijd rond. Lyon was woedend en beschuldigt West Ham van 'een gebrek aan respect'. De Franse club verwijt de Engelsen van een gebrek aan medewerking en snapt niets van die houding.