Couhaib Driouech PSV Excelsior Transferwinter Eredivisie
Couhaib Driouech maakt voorlopig nog geen overstap en blijft bij Excelsior. © Pro Shots
i

Couhaib Driouech maakt voorlopig nog geen overstap en blijft bij Excelsior.

Transfersoap Couhaib Driouech ten einde: vleugelspeler blijft (voorlopig) bij Excelsior

Rick Kraaijeveld • 22:09, 01-02-2024 / Laatste Update: 00:02, 02-02-2024

De transfersoap rondom Couhaib Driouech is ten einde gekomen, voor nu dan. De vleugelspeler blijft voorlopig in Kralingen bij Excelsior. PSV meldde donderdagavond dat het geen deal meer gaat sluiten deze transferperiode.

De transfersoap rondom Driouech had nogal wat voeten in de aarde. PSV was druk op zoek naar een vervanger voor de geblesseerde Noa Lang terwijl Yorbe Vertessen al met anderhalf been in Berlijn stond. Aanvankelijk vonden de Eindhovenaren de vraagprijs van rond de vijf miljoen te gortig van Excelsior, maar toen Vertessen daadwerkelijk begon tegen te stribbelen gingen de Eindhovenaren steeds verder om de deal te beklinken. 

PSV gaat toch overstag en gunt Yorbe Vertessen zijn transfer naar Union Berlin

1 februari 2024, 11:06

Yorbe Vertessen mag eindelijk de wachtkamer verlaten. De aanvaller van PSV zat sinds afgelopen weekend in Berlijn, in de hoop zijn transfer naar Union Berlin af te ronden. Een zware blessure van concurrent Noa Lang leek lang roet in het eten te gooien, maar PSV is donderdagochtend toch overstag gegaan.

Feyenoord

Waar Feyenoord en PSV dit seizoen al voortdurend elkaar in de weg liggen, gebeurde dat in de transferperiode ook. De deal tussen Driouech en PSV was bijna rond toen Feyenoord ineens om de hoek kwam kijken. De Rotterdammers informeerden ook naar de ster van Kralingen en hadden goede papieren om hem in te lijven. Zij hadden namelijk een directe vervanger klaar staan voor Excelsior. Leo Sauer zou bij een transfer de omgekeerde weg bewandelen op huurbasis. 

Wens Driouech

Vanuit verschillende kampen werd er gemeld dat de wens van de speler zelf was om naar PSV te gaan, liever dan naar Feyenoord. Terwijl zijn werkgever Excelsior het andersom wilde, vanwege de interesse in Sauer. Uiteindelijk werd Feyenoord toch afgeschrikt door de hoge vraagprijs en was alleen PSV nog in de race. Laat op de avond kwam werd het mediateam van PSV opgetrommeld, waarmee iedereen dacht dat Driouech gepresenteerd zou worden. De nummer één van de Eredivisie maakte uiteindelijk aan alle twijfel een einde. De club liet op de sociale kanalen weten geen transfer meer te maken, nadat eerder die avond CJ Egan-Riley aangetrokken werd. 

De Telegraaf meldde na het bericht van PSV dat het uiteindelijk Excelsior was die de deal niet liet doorgaan. De zaakwaarnemer van Driouech zei: "Alle partijen hebben er alles aan gedaan om deze transfer mogelijk te maken. Helaas is dat niet gelukt." De reden is simpelweg dat Excelsior geen vervanger voor hem kon vinden.