Bondscoach Louis van Gaal benoemt zijn aanvoerders bij Oranje: 'Ik wilde zo weinig mogelijk veranderen'
i

Pro Shots / Marcel van Dorst

Bondscoach Louis van Gaal benoemt zijn aanvoerders bij Oranje: 'Ik wilde zo weinig mogelijk veranderen'

Martijn Baars • 16:04, 31-08-2021 / Laatste Update: 22:21, 05-01-2024

Virgil van Dijk blijft de eerste aanvoerder van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal ziet geen reden om een andere internationals als captain van Oranje te benoemen.

"Ik wilde zo weinig mogelijk veranderen”, zei Van Gaal. "Van Dijk blijft mijn eerste aanvoerder. Georginio Wijnaldum de 2e en Daley Blind de 3e. Ik zie geen reden om dat te veranderen.”

De 30-jarige Van Dijk werd in maart 2018 door Ronald Koeman als aanvoerder van het Nederlands elftal benoemd. Georginio Wijnaldum en Daley Blind blijven de reserve-aanvoerders. Wijnaldum verving Van Dijk afgelopen seizoen, toen de verdediger van Liverpool moest herstellen van een zware knieblessure. De middenvelder van Paris Saint-Germain droeg ook de aanvoerdersband tijdens het EK.

3 wedstrijden

De komende dagen speelt het Nederlands elftal de eerste duels onder bondscoach Van Gaal. Woensdag 1 september speelt Oranje in en tegen Noorwegen voor de WK-kwalificatie. Zaterdag (4 september) en dinsdag (7 september) volgen de thuiswedstrijden tegen Montenegro en Turkije voor de kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar.