‘Bungelende’ Koeman voelt geen vertrouwen van bestuur FC Barcelona: 'Weinig respect'
i

REUTERS

‘Bungelende’ Koeman voelt geen vertrouwen van bestuur FC Barcelona: 'Weinig respect'

Martijn Baars • 18:09, 21-05-2021 / Laatste Update: 16:24, 08-01-2024

Ronald Koeman van FC Barcelona zegt dat hij geen steun voelt van het bestuur van de Catalaanse club en dat hij in het duister tast over zijn toekomst. Er wordt al weken gespeculeerd over een ontslag van de Nederlander.

Voorzitter Joan Laporta heeft afgelopen week in de aanloop naar de laatste speelronde in La Liga tegen de media gezegd dat er veranderingen aankomen. Lokale media berichtten dat oud-speler Xavi is benaderd om de Nederlandse coach te vervangen, maar vanuit de club blijft het ijzig stil. Tot afgrijzen van Koeman.

'Weinig respect'

"In de laatste maand van het seizoen moet je de coach respecteren en de spelers nog meer. Er zijn zaken in de media gekomen en zij verdienen die behandeling niet. Zaken zouden anders moeten worden aangepakt”, zei Koeman op een persconferentie vrijdag. "Ik weet dat er heel veel druk is en dat accepteer ik, maar soms denk ik dat er in dit land een cultuur is dat de media betrokken worden in de toekomst van de coach, wat volgens mij van weinig respect getuigt.”

Niet gesteund door het bestuur

De 58-jarige coach, die met zijn ploeg maximaal 3e kan worden in de competitie, gaf ook toe dat hij zich niet gesteund voelt door het bestuur, ondanks dat hij de ploeg heeft geleid in een turbulent seizoen en vaak het woord heeft gevoerd namens de clubleiding. Het contract van Koeman, die vorig jaar afscheid nam als bondscoach van Nederland om trainer te kunnen worden van zijn droomclub FC Barcelona, loopt nog een jaar door.