Burnley trapt Everton verder in de degradatiestress

Bart van der Wijst • 00:27, 07-04-2022 / Laatste Update: 07:38, 12-12-2023

Fans van Everton moeten steeds meer gaan vrezen voor degradatie. De ploeg van trainer Frank Lampard verloor woensdagavond van directe rivaal Burnley: 3-2. Daardoor staat Everton nog maar 1 puntje boven de veilige degradatiestreep.

Het werd een knotsgek avondje op Turf Moor. Burnley kwam op voorsprong via Nathan Collins en dus zag Everton de bui al hangen. De ploeg van Lampard werd geholpen door de scheidsrechter, via 2 penalty's stond het 1-2 bij rust. Richarlison schoot 2 keer raak.

Toch hield Everton geen stand, verre van zelfs. Jay Rodriguez maakte een kwartier na rust alweer de gelijkmaker. Na een flinke defensieve ketser kon Maxwel Cornet de winnende maken: 3 punten voor Burnley. En de zorgen voor Lampard en Everton nemen toe, in de laatste 15 wedstrijden werd maar 2 keer geworden.