Cercle Brugge rouwt: doelman Miguel Van Damme (28) na jarenlange strijd tegen leukemie overleden
i

BELGA

Cercle Brugge rouwt: doelman Miguel Van Damme (28) na jarenlange strijd tegen leukemie overleden

Martijn Baars • 11:11, 29-03-2022 / Laatste Update: 03:01, 08-01-2024

Droevig nieuws uit de voetbalwereld. Voormalig Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme (28), die al meer dan 5 jaar vocht tegen leukemie, is afgelopen nacht overleden. Van Damme laat een vrouw en een dochtertje na.

Miguel Van Damme heeft na een gevecht van meer dan 5 jaar de oneerlijke strijd tegen leukemie verloren. Dat maakte zijn vrouw Kyana vanochtend bekend op Instagram. "Onze allerliefste schat is vannacht naar zijn laatste match vertrokken, een wedstrijd die niet meer te winnen valt. Je bent heel langzaam van ons heen gegaan, toch deed je het weer op je eigen manier - ijzersterk. Je hebt gevochten als een leeuw. We zijn zo dankbaar voor wie je was - een voorbeeld voor velen.”

Vader

In mei werd Van Damme nog voor het eerst vader van dochtertje Camille. "We zien je ontzettend graag. Dikke knuffel van je 2 meisjes", schrijft zijn vrouw op Instagram. 

Aftrap

Van Damme gaf in september de aftrap van Cercle Brugge - Eupen. De club stelde die wedstrijd in het teken van ‘September Bloedkankermaand’ en de strijd tegen leukemie. Cercle trad toen ook niet in de gebruikelijke wedstrijdshirts aan, maar met de stichting ‘Me To You’, de stichting waarvan Van Damme ambassadeur is, op de borst. Van Damme kreeg toen nog hoopvol nieuws in verband met zijn genezing: bij zijn laatste controles was geen leukiemie meer in zijn bloed vastgesteld.

'Woorden schieten tekort'

Van Dammes club Cercle Brugge reageerde intussen op het droevige overlijden. "Woorden schieten tekort om te beschrijven wat we voelen, ook al wisten we dat het al een tijdje minder goed ging”, klinkt het. "Vandaag is een ontzettend moeilijke dag in de bijna 123-jarige geschiedenis van Cercle Brugge. Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar z’n vrouw Kyana, z’n dochtertje Camille, de ouders van Miguel, z’n zus Francesca maar ook naar zijn vele vrienden en familie.”

'Voor eeuwig in ons groen-zwart hart'

"Miguel, jouw doorzettingsvermogen en kracht om er telkens (opnieuw) voor te gaan, tegenslag na tegenslag, was bewonderenswaardig. Je bent een toonbeeld van positivisme, volharding en vechtlust. Een inspiratiebron voor iedereen die strijdt. Voor eeuwig in ons groen-zwart hart, #16.”