Door Van Bommel vervangen trainer Priske sleept Antwerp voor de rechter: claimt 500.000 euro
i

ProShots

Door Van Bommel vervangen trainer Priske sleept Antwerp voor de rechter: claimt 500.000 euro

Rick Kraaijeveld • 16:32, 22-06-2022 / Laatste Update: 22:49, 11-12-2023

De trainer die voor Mark van Bommel de dienst uitmaakte bij Antwerp, Brian Priske, is nog niet klaar met de club. Volgens hem krijgt hij namelijk nog geld van de club, wat wisselgeld van 500.000 euro. Het zou gaan om zijn salaris van de maand mei 2022 en een ontslagvergoeding. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws.

Brian Priske was afgelopen seizoen trainer van Antwerp, tot hij ontslagen werd in mei. Men was niet tevreden met de resultaten die hij had behaald in zijn 1e jaar bij Antwerp en wilde hem vervangen door Van Bommel. Alhoewel Antwerp mocht meedoen aan de Belgische Champions' play-off en een Europa League-ticket verdiende, was dit niet genoeg voor de man die hiervoor trainer was bij FC Midtjylland.

Naar de rechter

Priske sleept zijn oud-werkgever voor de rechter! Dit omdat hij dus nog wacht op zijn geld. Het gaat niet alleen om zijn salaris en vergoeding, nee: hij wacht ook nog op de wedstrijdpremie van de laatste wedstrijd én zijn vakantiegeld. Bij elkaar meende Priske recht te hebben op 500.000 euro.

Antwerp zelf wil niks zeggen over dit voorval. "Als er een rechtszaak komt, gaan we dat intern oplossen", luidt het antwoord van de grote baas Sven Jaecques. Inmiddels heeft Priske wel alweer een nieuwe werkgever: Sparta Praag.