Feest voor Manchester United en Marcus Rashford na krankzinnige ontsnapping in Wolverhampton
Marcus Rashford zet Manchester United op voorsprong bij Wolverhampton. © Getty Images
i

Marcus Rashford zet Manchester United op voorsprong bij Wolverhampton.

Feest voor Manchester United en Marcus Rashford na krankzinnige ontsnapping in Wolverhampton

23:17, 01-02-2024 / Laatste Update: 23:34, 01-02-2024

Manchester United heeft in een knotsgek duel met Wolverhampton de drie punten gepakt. De bekritiseerde Marcus Rashford opende de score, nam United bij de hand en zag een vechtend United de winst grijpen in de slotfase.

Marcus Rashford kreeg van Erik ten Hag het vertrouwen met een basisplaats en heeft dat vertrouwen dubbel en dwars terug betaald. De Engelsman had nog geen vijf minuten nodig om United op voorsprong te zetten. Vanaf randje zestien plaatste hij de bal keurig in de hoek buiten het bereik van José Sá. 

Manchester United was aan het swingen met name aan de hand van Rashford. Ook bij de 2-0 in de 22e minuut was de buitenspeler belangrijk. Na een mooie actie en combinatie met Luke Shaw kon de linkervleugelverdediger de bal op de achterlijn terugtrekken. Daar stond Rasmus Hojlund vrij, die de 2-0 zo kon binnentikken. 

Manchester United maakte in de eerste helft nog aanspraak op de 3-0 maar zag schoten van Casemiro en Raphael Varane net over gaan. In de openingsfase van de tweede helft scoorde Casemiro, maar deed dat uit buitenspelpositie. Precies na dat moment ging Wolverhampton beter spelen en werden de mannen van Ten Hag behoorlijk terug gedrongen. 

Penalty

De druk werd twintig minuten voor tijd te veel en Casemiro ging in de fout. In de eigen zestien toucheerde hij Pedro Neto heel licht, maar het was genoeg voor een penalty. De net ingevallen Pablo Sarabia schoot de bal recht door het midden, waar Onana juist een hoek koos. Hij bracht de spanning terug in de wedstrijd voor de thuisploeg. 

Maar de mentale weerbaarheid van de mannen van Ten Hag bleek groot! Waar eerder dit seizoen de ploeg als een pudding in elkaar zakte werd de rug gerecht en werd er direct gereageerd. Scott McTominay was koud in het veld en scoorde met zijn eerste balcontact de 3-1 uit een corner van Bruno Fernandes. Lang bleef de marge van twee niet op het bord. Vijf minuten voor tijd scoorde aanvoerder Max Kilman uit de kluts de aansluitingstreffer. 

Gelijkmaker 

De handen mochten op elkaar in Wolverhampton, de scheids gaf nog negen minuten blessuretijd en Wolves gaf alles om de gelijkmaker te scoren. De statistiek hadden de Wolves mee, want zij scoren al tijden in de extra tijd. En dat was deze keer ook weer zo. Uitgerekend Neto maakte de 3-3 voor Wolves, hij had al sinds 2020 niet meer gescoord in eigen huis. Hij verschalkte Onana in de korte hoek waar een gapend gat was. Dat kan niet meer fout gaan, dacht men in het stadion. 

Kobbie Mainoo

Daar dacht jongeling Kobbie Mainoo heel anders over. De United-speler zette zelf de aanval op door een een-tweetje te maken met Omari Forson, poorte daarna zijn directe tegenstander en krulde de bal met ongekende souplesse in het zijnetje van de lange hoek. Heel de ploeg én Erik ten Hag gingen uit hun plaat. United pakt alsnog de duur verdiende drie punten op bezoek bij de Wolves. 

De rel

Rashford was hot topic in Engeland nadat hij in een nachtclub was gespot en een dag later zichzelf ziek meldde op de club. Al gauw kwam er naar buiten dat hij daarmee kwaad bloed had gezet bij zijn teamgenoten, die behoorlijk boos op hem waren

Intern afhandelen

De club probeerde vervolgens de situatie achter de schermen af te handelen, maar dit ging volledig mis. De tabloids in Engeland stortten zich erop en al gauw lekten er veel verhalen uit. Zijn medespelers snapten niet waarom hij zulke dingen zou doen, terwijl het niet lekker gaat met de club. 

Ober vertelt over stapavond Marcus Rashford: 'Shotjes Tequilla en met kleren aan in bed'

30 januari 2024, 11:40

Marcus Rashford heeft zichzelf vorige week flink in de nesten gewerkt. De aanvaller ging op zijn vrije dag flink uit zijn dak in het Noord-Ierse Belfast, maar belde de dag erna naar Manchester United dat hij ziek was en niet kon trainen. Een ober heeft nu een inkijkje gegeven in 'zijn missie om dronken te worden' in de Noord-Ierse hoofdstad.

Tequila

Ook klapte een ober van het restaurant uit de school over wat de Engels international allemaal wel niet zou hebben genuttigd: "Hij tikte flink wat shots tequila weg en zat de hele avond aan de cocktails." Het zorgde voor nog meer negativiteit rondom United. Erik ten Hag kreeg ook weer een veeg uit de pan in de Engelse pers. Ze vonden dat hij slecht reageerde toen er over de kwestie werd gepraat, hij antwoordde alleen maar dat het intern wordt afgehandeld.