Manchester United wil 'zaak-Rashford' intern houden, maar bron lekt: 'Spelers zijn woest op aanvaller'
Marcus Rashford en trainer Erik ten Hag van Manchester United. ©Pro Shots

Manchester United wil 'zaak-Rashford' intern houden, maar bron lekt: 'Spelers zijn woest op aanvaller'

08:10, 30-01-2024

Marcus Rashford heeft het goed verbruid bij zijn medespelers bij Manchester United. De aanvaller werd vorige week de avond voor een training gespot in een nachtclub in Belfast en meldde zich een dag later ziek voor de training. Zijn teamgenoten zijn woest.

Ondertussen probeert United de zaak binnenskamers te houden. Maandagavond kwam de club van trainer Erik ten Hag met een statement dat de zaak intern was opgelost en dat Rashford 'zijn verantwoordelijkheid heeft genomen en weer aangesloten is bij de selectie. Maar in die selectie borrelt het volgens de Daily Mail.

Volgens een bron bij de Britse tabloidkrant konden spelers hun oren niet geloven toen uitkwam wat Rashford had gedaan. Ze hadden wel meegekregen dat de United-ster 'ziek' was, maar toen bekend werd dat de aanvaller op stap was geweest en daardoor niet meetrainde, barstte de bom. Zijn medespelers snappen niet dat Rashford zulke dingen doet nu de club al maanden worstelt.

Hij acht zich onschendbaar

Ze nemen hem ook kwalijk dat hij zich onschendbaar acht en geen respect heeft voor zijn ploeggenoten en trainer Ten Hag. Rashford is ook gewoon weer opgenomen in de selectie voor het Premier League-duel met Wolverhampton Wanderers van donderdag. Hij miste wel de bekerwedstrijd tegen Newport Country.

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dit seizoen dat Rashford het niet zo nauw neemt met de regels. In november werd hij door Ten Hag al buiten de selectie gelaten voor de bekerwedstrijd tegen Newcastle United. Dit nadat hij een paar uur na een dikke nederlaag zijn verjaardag was gaan vieren in een exclusieve nachtclub.