Feyenoord trainde in aanloop naar bekerduel met PSV op penalty's: 'Ik bepaal welke spelers niet hoeven'
Trainer Arne Slot in gesprek met verdediger Lutsharel Geertruida. ©ANP

Feyenoord trainde in aanloop naar bekerduel met PSV op penalty's: 'Ik bepaal welke spelers niet hoeven'

08:27, 24-01-2024 / Laatste Update: 12:47, 24-01-2024

Feyenoord-PSV kan woensdagavond zomaar in een strafschoppenserie beslist gaan worden. Het duel in de achtste finales van de KNVB Beker gaat tussen momenteel de twee beste ploegen van Nederland. Trainer Arne Slot van Feyenoord wil dan dus ook niets aan het toeval overlaten.

Sinds de winterstop voorbij is, sluit Slot de trainingen vaker af met een rondje penalty's schieten. Dus ook voor de bekerwedstrijd tegen PSV, woensdagavond in de Kuip. "Als je na de winterstop nog in het bekertoernooi en in de Europa League zit, dan zeg je tegen de spelers na een training als het niet heel hard regent weleens: vanaf de middenstip vijf spelers van beide partijen en strafschoppen nemen", zegt Slot tegen het Algemeen Dagblad.

'Ik bepaal wie niet hoeft'

Feyenoord deed dat een dag voor de wedstrijd tegen PSV ook weer. Slot gaat zelf geen spelers dwingen om een penalty te nemen. Hij rekent op de vrijwilligheid van zijn spelers. "Als er vijf spelers zijn die een strafschop willen nemen, dan zal ik niets zeggen. Dan nemen die jongens de strafschoppen. Zijn er zeven vrijwilligers dan bepaal ik welke twee spelers niet hoeven nemen."

Hartman en Stengs

Slot verwacht dat er genoeg spelers zijn in zijn selectie die wel een penalty willen en durven nemen. Hij zegt dat er vaak maar twee spelers zijn die liever niet willen nemen. Of Quilindschy Hartman en Calvin Stengs bij de nemers of niet-nemers zitten, is nog de vraag. Achter beide spelers staat überhaupt een vraagteken of ze mee kunnen doen.