Zender Feyenoord-PSV
Santiago Giménez aan de bal tijdens de laatste editie van Feyenoord - PSV © Pro Shots

TV-gids: Feyenoord-PSV kijk je live op deze zender

12:33, 24-01-2024 / Laatste Update: 20:20, 24-01-2024

Feyenoord en PSV nemen het woensdag tegen elkaar op in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. Een echte kraker, waarbij de winnaar het in de kwartfinale opneemt tegen AZ. Lees hieronder op welke zender je Feyenoord - PSV kan zien.

De weg naar de achtste finales is voor beide ploegen tot nu toe nog niet echt spannend geweest. Feyenoord trof in de vorige ronde FC Utrecht, dat in de eigen Kuip vrij eenvoudig met 3-1 opzij werd gezet. PSV trof in FC Twente een betere tegenstander, maar de Tukkers bleken ook geen partij te kunnen bieden aan de succesformatie van Peter Bosz. In Eindhoven werd het uitgestelde duel eveneens 3-1. 

Op welke zender is Feyenoord-PSV?

De wedstrijd tussen Feyenoord en PSV begint om 20.00 uur. Het duel is live te zien op ESPN, oftewel het open kanaal van de betaalzender. Dat betekent dat iedereen naar dit duel kan kijken, ook zonder abonnement. De voorbeschouwing begint om 19.00 uur. De wedstrijd is ook live te volgen in ons Matchcenter.

Giménez geen geweldenaar?

Het Algemeen Dagblad heeft vermoedelijke opstellingen van Feyenoord en PSV gepubliceerd voor deze bekerkraker. Bij Feyenoord valt op dat Calvin Stengs en Quilindschy Hartman 'gewoon' in de basis staan, terwijl trainer Arne Slot nog een vraagteken achter hun naam had gezet op de persconferentie voorafgaand aan het duel. Verder speelt Feyenoord in de sterkste opstelling, met in de spits natuurlijk Santiago Giménez.

Aad de Mos had over Giménez iets interessants te zeggen op Sportnieuws.nl. Volgens de voormalig trainer is de Mexicaan, die met negentien goals topscorer is van de Eredivisie, niet zo goed als iedereen denkt. "Ik vind hem in het algemeen geen geweldenaar. Ik vind hem een aardige spits, maar ik ben er niet zo van onder de indruk zoals velen."

Wijzigingen bij PSV

PSV heeft wel te maken met flink wat wijzigingen ten opzichte van de opstelling tegen FC Utrecht van afgelopen zondag. Bosz moet door een aanhoudende blessure in ieder geval Joey Veerman missen. Bosz vangt dat volgens het AD op met Patrick van Aanholt. De linksback speelt dan op het middenveld. Jerdy Schouten zakt een linie naar achteren om vanuit daar de defensie op te bouwen.

Hirving Lozano vervangt in de aanval Yorbe Vertessen. Niet omdat hij geblesseerd of geschorst is, maar omdat Vertessen bezig is met het afronden van een transfer