Gareth Southgate als opvolger van Erik ten Hag bij Manchester United? 'Dit getuigt van weinig respect'
Gareth Southgate © Getty Images

Gareth Southgate als opvolger van Erik ten Hag bij Manchester United? 'Dit getuigt van weinig respect'

10:22, 23-03-2024 / Laatste Update: 10:22, 23-03-2024

Bondscoach van Engeland Gareth Southgate heeft zich afgezet tegen berichten in Britse media waarin hij wordt genoemd als vervanger van trainer Erik ten Hag bij Manchester United.

"Ten eerste: ik ben bondscoach van Engeland en heb ik de taak om met Engeland Europees kampioen te worden. Ten tweede: Manchester United heeft op dit moment een coach en ik vind het getuigen van weinig respect om te speculeren over zijn positie", zei Southgate in aanloop naar de vriendschappelijke interland tussen Engeland en Brazilië zaterdag op Wembley.

Focus op het EK

Southgate (53) is al acht jaar bondscoach van Engeland. Zijn contract loopt eind 2024 af. "Mijn focus ligt op het EK en ik praat voor dat toernooi met niemand anders dan met de bond. Dat heb ik nooit gedaan", aldus de oud-international, die zijn vierde grote toernooi ingaat als bondscoach van Engeland. "Bovendien ben ik voorzitter van de trainersvakbond, dus heb helemaal geen tijd voor dit soort verhalen."

Wisselvallig seizoen voor Ten Hag

Ten Hag beleeft een wisselvallig seizoen met Manchester United. De ploeg staat zesde in de Premier League en doet niet mee in de strijd om de titel. De ploeg zit nog wel in het bekertoernooi om de FA Cup. Daarin speelt het in de halve finale tegen Coventry City.