Geen coëfficiëntenpolonaise in Nederland: Frankrijk hijgt in de nek
i

Getty Images

Geen coëfficiëntenpolonaise in Nederland: Frankrijk hijgt in de nek

Rick Kraaijeveld • 01:50, 27-10-2023 / Laatste Update: 00:28, 05-01-2024

Het is een dramatische week geweest voor Nederland wat coëfficiënten betreft, Nederland staat nog op plek 5 maar voelt de hete adem van de Fransen al in de nek. De volgende speelronde kan het al zo ver zijn dat Frankrijk over ons heen gaat op de ranking.

PSV begon nog oké met een gelijkspel tegen RC Lens uit Frankrijk. Daar krijg PSV een fractie meer punt voor dan Lens; 0,200 tegen 0,167. Feyenoord won wél dus kregen we de volle buit met 0,400 punt. Maar dat waren direct de laatste punten die Nederland kreeg. Frankrijk pakte wel wat meer want in totaal kregen zij 0,900 punt en naderen ze Nederland op de coëfficiëntenlijst.

Huidige stand

Over Portugal hoeft noch Nederland noch Frankrijk zich druk te maken, het gat met de nummer 7 op de lijst is 7,284 punt. Het gaat dus echt om Nederland, Frankrijk en de rest van de top-5. Mocht Nederland dit seizoen 5e eindigen, krijgt het vanaf seizoen 2025-2026 3 vaste tickets voor de Champions League en mag de nummer 4 zich via de kwalificatie proberen te plaatsen. Daar zou de Eredivisie erg bij gebaat zijn!

Het verschil met Frankrijk is momenteel 0,769 punt en dat betekent dus dat Frankrijk komende speelronde de 5e plek kan afpakken. Dat lijkt een kwestie van tijd omdat overwintering in een Europees toernooi ook veel bonuspunten met zich meebrengt, en precies dat ziet er voor veel Nederlandse clubs niet echt rooskleurig uit.