'Graham Potter wijst trainersklus bij Ajax definitief af'
Graham Potter © Getty Images

'Graham Potter wijst trainersklus bij Ajax definitief af'

20:35, 09-05-2024 / Laatste Update: 06:24, 10-05-2024

Graham Potter heeft de mogelijkheid om trainer van Ajax te worden afgewezen. Hij zou de uitdaging op dit moment niet zien zitten.

Dat meldt The Athletic. Na onderhandelingen tussen beide partijen leek de komst van Potter al onwaarschijnlijk. Het verschil tussen vraag en aanbod zou te groot zijn. De club en de trainer lagen op financieel vlak ver uit elkaar, en het is niet gelukt om dichter tot elkaar te komen.

Bovendien ligt Potter ook buiten Amsterdam goed in de markt. Onder meer Manchester United en AC Milan zien Potter als optie voor volgend seizoen, terwijl er ook geruchten rondom hem en Feyenoord gaan. Daarnaast zou hij ook Gareth Southgate kunnen opvolgen bij de Engelse nationale ploeg, schrijft The Telegraph.

Alex Kroes

Alex Kroes voerde als technisch directeur de onderhandelingen met Potter en zijn zaakwaarnemer. Hij werd eerder aangesteld als algemeen directeur, maar na ophef over gekochte aandelen keerde hij uiteindelijk terug in een (titulaire) technische functie.

Francesco Falioli

Ajax zal nu de pijlen richten op Francesco Falioli. Daarmee voerde Ajax ook al gesprekken. De Italiaan was jarenlang assistent van Roberto de Zerbi (coach Brighton and Hove Albion) en is nu hoofdtrainer van OGC Nice, dat vijfde staat in de Ligue 1 en nog strijdt om Champions League-deelname.