'Gruwelijke megadeal levert Feyenoord 50 miljoen euro op'
i

Getty Images

'Gruwelijke megadeal levert Feyenoord 50 miljoen euro op'

Martijn Baars • 13:09, 21-01-2022 / Laatste Update: 20:25, 08-01-2024

Feyenoord kan binnenkort tientallen miljoenen bijschrijven op de rekening. Het gaat om de grootste sponsordeal die de Rotterdammers óóit hebben gedaan! Het gaat om een deal met het Britse merk Castore.

Volgens de Telegraaf gaat Feyenoord een sponsordeal aan die goed is voor 50 miljoen knaken. Daarmee wordt het sportkledingmerk per 2023 de grootste sponsor van de Rotterdammers. Groter nog dan hoofdsponsor Europarcs.

Feyenoord kan de centen goed gebruiken, want de afgelopen jaren hebben voetbalclubs flink te lijden onder de coronapandemie. De Rotterdammers leden een verlies van 4 miljoen euro en gaven ook zo veel geld uit aan transfers dat daar ook 13 miljoen euro werd 'verloren'.

Waar kennen we Castore van?

In Nederland nergens van. Maar in de Premier League is het kledingmerk sponsor van Newcastle United. Maar ook in Schotland loopt een club rond in de kleding van Castore: de Rangers. Daarnaast sponsoren ze de Engelse tennis- en cricketbond. Net zoals de cricketbond van Australië. In de F1 kennen we Castore van McLaren.