Guus Hiddink volgt Frank de Boer op en blijft toch actief in het betaald voetbal
i

Pim Ras

Guus Hiddink volgt Frank de Boer op en blijft toch actief in het betaald voetbal

Martijn Baars • 15:19, 23-11-2021 / Laatste Update: 06:59, 12-12-2023

Guus Hiddink, die 2 maanden geleden liet weten dat zijn lange en rijke trainerscarrière voorbij is, wordt voorzitter van de vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). De 75-jarige Hiddink neemt die rol over van Frank de Boer, die na het EK de functie neerlegde.

"Ik ben verheugd dat ik mijn in alle jaren opgebouwde kennis en ervaring in kan zetten voor jonge talentvolle trainers en coaches”, zegt Hiddink. "Mede hiermee hoop ik mijn steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van ons mooie vak van trainer.”

Opvolger van Frank de Boer

De wereldburger uit Varsseveld wordt de 7e voorzitter van de CBV. De huidige bondscoach Louis van Gaal, Leo Beenhakker, Foppe de Haan, Han Berger, Ronald Koeman en Frank de Boer gingen hem voor. Het bestuur bestaat uit 7 personen, onder wie Gerard Marsman, John van den Brom, Marinus Dijkhuizen en Art Langeler.

Bewaker van de Hollandse school

De CBV omschrijft zichzelf als “cultuurdrager van het Nederlands voetbal en de bewaker van de ‘Hollandse school’”. Bij de vakvereniging, die jaarlijks de Rinus Michels Awards uitreikt aan de coaches van het jaar, zijn onder meer gediplomeerde trainers en coaches uit het betaalde voetbal aangesloten.

40 jaar trainer

De CBV zegt ‘bijzonder content’ te zijn met de aanstelling van Hiddink. De oud-profvoetballer werkte bijna 40 jaar als trainer en was onder meer 2 keer bondscoach van het Nederlands elftal. Zijn laatste klus was het bondscoachschap van Curaçao. "Guus Hiddink heeft Nederland mede op de voetbalkaart gezet, een wereldburger die overal successen heeft gehad als trainer. De vakvereniging is er trots op dat Guus zijn ervaring gaat delen met het huidige trainerskorps.”