Hattrick aan verjaardagen bij Manchester City: Phil Foden, Kyle Walker en John Stones op zelfde dag jarig
Phil Foden (2000), Kyle Walker (1990) en John Stones (1994) zijn allemaal op 28 mei jarig. © Getty Images

Hattrick aan verjaardagen bij Manchester City: Phil Foden, Kyle Walker en John Stones op zelfde dag jarig

08:14, 28-05-2024 / Laatste Update: 08:14, 28-05-2024

De teammanager van Manchester City heeft het op 28 mei altijd bijzonder druk. Dan vieren namelijk drie spelers uit de selectie van de huidige kampioen van de Premier League hun verjaardag: Phil Foden, Kyle Walker en John Stones.

Het drietal bekroonde het seizoen opnieuw met een Premier League-titel, de vierde op rij. Dat is een record. Afgelopen zaterdag verloor Manchester City wel de finale van de FA Cup van het Manchester United van Erik ten Hag. De verjaardag van de City-boys had dus wat rooskleuriger kunnen zijn, maar United verpestte dat.

Manchester United van Erik ten Hag stunt en wint FA Cup: grote rivaal Manchester City verslagen

25 mei 2024, 17:56

Manchester United heeft de FA Cup gewonnen en verslaat daarmee eindelijk weer eens de grote rivaal Manchester City. De afgelopen drie edities gingen verloren, maar in de FA Cup-finale rekende de ploeg van trainer Erik ten Hag af met de blauw-witte stadsgenoot. Het eindigde in een 1-2 overwinning voor The Manunicans, waardoor zij met de beker staan. Een belangrijke overwinning voor United en Erik ten Hag.

Superseizoen Foden

Met name Phil Foden kende een superjaar. De jongste van het stel, op 28 mei 24 jaar oud geworden, werd uitgeroepen tot Premier League Speler van het Jaar. Foden maakte 19 goals - zijn hoogste seizoenstotaal ooit - en gaf 8 assists en had dus een belangrijk aandeel in de tiende landstitel van de club. Voor Foden was het zijn zesde kampioenschap.

Kyle Walker (34) en John Stones pakten net als Foden hun zesde landstitel. De kans is groot dat het drietal komende zomer meedoet aan het EK met Engeland. Ze zitten allemaal in de voorselectie voor het toernooi in Duitsland. De Engelse voorselectie bestaat uit 33 spelers, dus moeten er nog zeven afvallen. Maar de kans is klein dat Foden, Walker en Stones bij de afvallers zitten.

Griezmann

De hattrick aan verjaardagen bij Manchester City doet denken aan Antoine Griezmann, die samen met zijn vrouw een nog knappere prestatie leverde. Griezmann en zijn vriendin Erika Choperena hebben drie kinderen die allemaal op 8 april geboren zijn: Mia (2016), Amaro (2018) en Alba (2021).