Henk Veerman wil geen aanvoerder van Heerenveen meer zijn: 'Het was gewoon niet goed'
i

Pro Shots

Henk Veerman wil geen aanvoerder van Heerenveen meer zijn: 'Het was gewoon niet goed'

Martijn Baars • 16:19, 06-07-2021 / Laatste Update: 01:00, 06-01-2024

Henk Veerman heeft vrijwillig zijn aanvoerdersband teruggegeven aan trainer Johnny Jansen van Heerenveen. De boomlange spits vindt niet dat hij het verdiend heeft om nog een seizoen aanvoerder van de Friese club in de Eredivisie te zijn. Tijdens de eerste oefenwedstrijd van de ploeg deze week, droegen daarom 2 andere spelers de band om hun arm.

"Na het seizoen heb ik bij de trainer aangegeven dat hij misschien beter op zoek kon naar een ander", zegt Veerman tegen Voetbal International. "Het was vorig seizoen gewoon niet goed. Vervolgens heb ik tegen de trainer gezegd: 'Als jij het gevoel hebt dat dat aan de aanvoerder ligt, dan staat het je vrij een ander te kiezen.' Zodoende heb ik gezegd dat ik de band graag overgeef."

Reactie trainer

Dus liet Jansen de band dragen door Rodney Kongolo en Pawel Bochniewicz. Maar volgens de trainer is het nog helemaal niet zeker dat Henk Veerman géén aanvoerder wordt. "Nu droegen Rodney en Pawel de band, misschien geef ik 'm volgende week wel weer aan 2 anderen. Ik wil zien welke nieuwe dynamieken er in de groep ontstaan en vervolgens kiezen we een vaste aanvoerder. Dat zou uiteindelijk ook gewoon Henk kunnen zijn."

'Helemaal prima'

Voor Veerman zelf maakt het helemaal niks uit. "Ik ben altijd dezelfde, of ik nou de band draag of niet. Er zijn echter veel mensen die zeggen dat je iets speciaals moet brengen als je aanvoerder bent. Ik vind dat dus niet, ik ben altijd gewoon wie ik ben. Ik ben niet het type dat bij medespelers op de koffie gaat, maar als ik nodig ben, sta ik er wél. Maar als de ideeën over de invulling van het aanvoerderschap vervolgens gaan botsen, ben ik de eerste om te zeggen dat een ander het moet gaan doen. Als het team daarmee geholpen is, vind ik dat helemaal prima."