Het lijkt erop dat Frank de Boer vandaag al stopt als bondscoach van Oranje
i

Pro Shots

Het lijkt erop dat Frank de Boer vandaag al stopt als bondscoach van Oranje

Martijn Baars • 14:54, 29-06-2021 / Laatste Update: 22:39, 04-01-2024

Op de KNVB Campus in Zeist zijn de bazen van de KNVB dinsdagmiddag al begonnen aan de evaluatie van het mislukte EK van Oranje. De conclusie zal later vandaag volgen: het vertrek van Frank de Boer is aanstaande. Nog vandaag wordt die knoop doorgehakt, schrijft het AD.

Eigenlijk stond de evaluatie voor donderdag gepland, maar de hoofdrolspelers besloten alsnog eerder bij elkaar te kruipen. De verwachting is dat De Boer zelf opstapt, maar ook binnen de top van de KNVB vinden ze dat de samenwerking geen toekomst meer heeft. Voor de uitwedstrijd tegen Noorwegen op 1 september moet er een nieuwe bondscoach voor de groep staan, nog geen 9 maanden na De Boers aanstelling.

Tsjechië

Het teleurstellende EK, met de roemloze uitschakeling in de achtste finale tegen Tsjechië wordt De Boer uiteindelijk fataal. Daarbij speelt ook zeker de wijze waarop een rol in de evaluatie. Niet alleen had de bondscoach tactisch geen oplossing voor de strategie van de tegenstander, ook bleek zijn team geen enkele blijk van veerkracht en weerbaarheid te tonen toen het tegen zat. Alle dragende spelers zakten door het ijs, maar dat gebeurde wel onder verantwoordelijkheid van De Boer.