Javairô Dilrosun gaat van Feyenoord naar Mexicaanse recordkampioen Club América
Javairô Dilrosun © Pro Shots

Javairô Dilrosun gaat van Feyenoord naar Mexicaanse recordkampioen Club América

21:29, 02-02-2024 / Laatste Update: 21:35, 02-02-2024

Javairô Dilrosun verlaat Feyenoord en is voortaan een speler van Club América. De Mexicaanse topclub heeft de 25-jarige vleugelaanvaller vrijdag gestrikt.

De Mexicaanse recordkampioen troefde Lorient en Hellas Verona af, want die clubs hadden ook interesse in Dilrosun. De voetballer kwam in de zomer van 2022 over van Hertha BSC. De Rotterdammers betaalden circa 4 miljoen euro. In zijn eerste seizoen werd hij landkampioen met Feyenoord.

Dit seizoen kwam hij op een zijspoor terecht, al lonkte er door de absentie van Alireza Jahanbakhsh en Yankuba Minte (interlandverplichtingen) wel meer speeltijd voor Dilrosun. De teller blijft steken op 55 officiële wedstrijden, zeven goals en negen assists. Zijn contract liep tot medio 2026.

Eerst Rodríguez binnenhalen

Aanvankelijk was het verhaal dat Feyenoord wel wilde meewerken aan een transfer van Dilrosun, maar dat dan eerst de komst van Uruguayaan Luciano Rodríguez moest worden afgerond. De aanvaller van Liverpool FC Montevideo kostte een aardig zakcentje: volgens het Braziliaanse medium Globo werd verwacht dat hij minimaal 10 miljoen zou opbrengen, wat een record zou zijn voor Feyenoord. Uiteindelijk is die transfer er niet van gekomen.