John van 't Schip niet blij met extra blessures: 'We moeten kijken wie er zondag beschikbaar zijn'
Devyne Rensch geblesseerd op de grond tegen Aston Villa / ANP

John van 't Schip niet blij met extra blessures: 'We moeten kijken wie er zondag beschikbaar zijn'

00:35, 15-03-2024 / Laatste Update: 01:27, 15-03-2024

Dat Ajax kansloos verloor bij Aston Villa, zal niet eens de grootste zorg zijn van trainer John van 't Schip. Hij zag namelijk drie verdedigers uitvallen met blessures.

Ajax ging donderdagavond op bezoek bij Aston Villa en ging in Birmingham hard onderuit: 4-0. Ondertussen raakten de Amsterdammers ook nog drie verdedigers kwijt met een blessure: Devyne Rensch, Ahmetcan Kaplan en Josip Sutalo. Nadat al die verdedigers geblesseerd uitvielen, stond Jordan Henderson zelfs even centraal achterin.

Zorgen voor Van 't Schip, dat alweer een plannetje moet bedenken om zondag Sparta te bestrijden. Het voordeel voor de trainer is dat er daarna een interlandperiode op het programma staat. Pas op 31 maart komt Ajax - na komende zondag - weer in actie. Dan wacht de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

'Dat probleem komt er bovenop'

Van 't Schip baalde inderdaad flink van al die blessures. Na afloop zei hij tegen Veronica nog niks over de status van de blessures. "Maar dit probleem komt er ook nog eens bovenop. We moeten gaan kijken welke spelers zondag beschikbaar zijn (tegen Sparta in de Eredivisie, red.). Maar daar wil ik nu nog niet aan denken", zei de trainer.

De overgebleven verdedigers zijn Borna Sosa, Jorrel Hato (die dit seizoen nog geen minuut miste), Jakov Medic, Anton Gaaei en Tristan Gooijer. Laatstgenoemde was geschorst tegen Aston Villa, nadat hij in het heenduel een rode kaart pakte.

Plannetje met Silvano Vos

Van 't Schip zal mogelijk eerder dan gepland zijn plannetje met Silvano Vos moeten doorvoeren. De trainer gaf aan dat hij de 18-jarige middenvelder wil omturnen tot centrale verdediger. Door een enorm gebrek aan centrale verdedigers, zou het niet gek zijn om Vos tegen Sparta al op die positie neer te zetten.

Daarbij moet gezegd worden dat op het moment van schrijven nog niet duidelijk is hoe erg de blessures van Rensch, Sutalo en Kaplan zijn. Een opstelling met vijf verdedigers lijkt in ieder geval steeds lastiger te worden.