jordan-henderson-debuut-ajax-psv
Jordan Henderson en John van 't Schip © Pro Shots

Jordan Henderson krijgt basisplaats van John van 't Schip tegen PSV

14:13, 02-02-2024 / Laatste Update: 14:19, 02-02-2024

Ajax speelt zaterdag de topper in eigen huis tegen PSV. Fans moesten er even geduld voor hebben, maar het is eindelijk zover: het debuut van Jordan Henderson. John van 't Schip bevestigde vrijdagmiddag dat de 33-jarige routinier start tegen de koploper.

"Ja", was het glasheldere antwoord dat Van 't Schip gebruikte op de vraag of Henderson begint tegen PSV. De Engelsman miste nog de duels tegen RKC Waalwijk en Heracles Almelo, maar is er tegen de Eindhovenaren dus vanaf het begin bij. Henderson moet er bij Ajax vooral voor gaan zorgen dat de poppetjes op de goede plek bijven staan.

"Of hij honderd procent wedstrijdfit is, dat moeten we even afwachten, want hij heeft een tijdje niet gespeeld, maar hij begint ja", ging Van 't Schip verder. "Of hij negentig minuten kan spelen, dat is een andere kwestie. Maar hij is ervaren en is gewend om heel veel te spelen in een seizoen. Nu heeft hij even wat minder gespeeld, dus of het negentig minuten worden dat moeten we zaterdag zien."

Verdediging

Achterin twijfelt Van 't Schip nog of hij Josip Sutalo kan opstellen. De Kroatische verdediger is er al een tijdje niet bij vanwege een blessure, maar zit dicht tegen zijn rentree aan. "Hij heeft meegedaan (op de training, red.), dus dat is positief. We moeten even kijken hoe hij daarop reageert en of hij begint beslissen we morgen (zaterdag, red.)."