peter-bosz-voorbeschouwing-ajax-psv-eredivisie
PSV-trainer Peter Bosz © Pro Shots

Peter Bosz kijkt uit naar topper tegen Ajax: 'Zij zijn de enige die twee keer scoorden tegen ons'

Rick Kraaijeveld • 13:13, 02-02-2024 / Laatste Update: 14:08, 02-02-2024

Een gekke deadlineday was het voor PSV. Couhaib Driouech kwam niet, Yorbe Vertessen ging toch weg en er is dus geen vervanger voor de geblesseerde Noa Lang. Alle ogen op zaterdag dus, want dan staat de kraker tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA op het programma.

Een drukke deadlineday in Eindhoven, maar zonder écht groot resultaat. Tenminste; er was op de laatste dag focus op maar één man: Driouech en die kwam niet. Toch ging al gauw de knop om toen hij niet kwam. Namelijk naar Ajax-PSV. "Ik heb met Ernest Stewart veel contact gehad, er is natuurlijk over Driouech gesproken. Dat is uiteindelijk niet doorgegaan, toen was het ook meteen klaar", sprak Bosz vrijdagmiddag. Stewart sprak ook nog over de stukgelopen transfer maar kwam niet veel verder dan de woorden die Bosz ook al sprak. 

Er werd pas gekeken naar een vervanger toen Vertessen weg ging én Lang geblesseerd raakte. "Maar er was geen paniek, er zou alleen iemand komen als hij echt een toevoeging was bij PSV", zei Bosz.

PSV-Ajax

Na een roerige periode zijn alle blikken weer naar voren gericht, te beginnen met Ajax-uit. Zaterdag staat de topper op het programma. Een weerzien voor Bosz met zijn oude werkgever. "Ik kijk er naar uit, het blijft Ajax. Ze zijn beter bezig dan aan het begin van het seizoen. Als ik zo kijk vind ik dat het qua voetbal wat stabieler is."

Ajax is volgens de trainer van PSV een ploeg die toch altijd een kwaliteit heeft, zeker voorin. Daar waakt hij voor in aanloop naar zaterdag. "Zij zijn ook de enige ploeg die twee keer tegen ons wist te scoren. Dat deden de andere ploegen niet, dus dat zegt ook al genoeg."

Jordan Henderson

In de thuiswedstrijd was PSV erg op dreef en werd er met 5-2 gewonnen. Het Ajax van toen is volgens Bosz totaal niet meer te vergelijken met het Ajax van nu. De Amsterdammers zijn sterker dan eerst en hebben ook Jordan Henderson aan de selectie toegevoegd. John van 't Schip gaf op de persconferentie van Ajax aan dat Henderson in de basis zal starten, daar is de PSV-trainer niet bang voor. "Ik ga er vanuit dat Henderson zou kunnen spelen, maar dat zal in de manier van spelen niet veel veranderen." 

Twijfelgevallen

Joey Veerman trainde apart, of hij speelt is nog niet zeker. "Hij is nu wat sprintjes en loopwerk aan het doen, ik wil zometeen horen of hij fit is om mee te trainen met de groep. Daarna zullen we verder zien." Ismael Saibari is weer terug van de Marokkaanse ploeg, daar was Bosz erg blij mee. "Ik balde een grote vuist, erg blij. Ik heb hem en zijn zijn persoonlijkheid gemist. Natuurlijk heb ik ook zijn voetbalkwaliteiten gemist, dus ben blij dat hij er weer is." Of hij speelt is nog niet helemaal zeker. "We moeten even zien hoe hij gaat trainen, zo'n toernooi is toch zwaar met de temperaturen en het tijdsverschil."