Justin Kluivert maakt winnende doelpunt voor AFC Bournemouth, club gaat Chelsea voorbij in de Premier League
Justin Kluivert na zijn goal voor Bournemouth © Getty Images

23:09, 02-04-2024

Justin Kluivert heeft dinsdagavond het winnende doelpunt gemaakt voor AFC Bournemouth tegen Crystal Palace. Dankzij de oud-Ajacied komt het linkerrijtje in zicht voor Bournemouth, en gaat de club Chelsea voorbij op de ranglijst.

Kluivert scoorde in de 79ste minuut de 1-0 in de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace. Het bleef het enige doelpunt in de wedstrijd. De Nederlander werd in de 64e minuut ingebracht en dat bleek dus een goede zet van trainer Andoni Iraola.

Het is te hopen voor Kluivert dat Bondscoach Ronald Koeman het doelpunt ook gezien heeft. De 24-jarige aanvaller droomt namelijk nog steeds van het Nederlands elftal. Afgelopen maand sprak Dick Advocaat de wens nog uit om Kluivert op te nemen in de selectie van Curacao. Daar wilde Kluivert niets van weten.

"Ik ben pás 24, kan nog veel beter worden en ik wil weer voor Oranje spelen", zei hij toen. "Het lijkt me prachtig om erbij te komen en te concurreren met de top van Nederland.''