Knappe moeders en corpulente vaders, Robin van Persie is er maar druk mee in Heerenveen: 'Ongelooflijk belangrijk'
Robin van Persie is populair in Heerenveen. © Pro Shots

Knappe moeders en corpulente vaders, Robin van Persie is er maar druk mee in Heerenveen: 'Ongelooflijk belangrijk'

10:29, 30-06-2024 / Laatste Update: 10:45, 30-06-2024

Robin van Persie is de nieuwe trainer van SC Heerenveen en het is duidelijk te merken dat er een grote ster is neergestreken in Friesland. Iedereen wil iets van de topscorer allertijden van Oranje.

"Ik ga eerst even een training geven, oké?", zegt Van Persie volgens De Telegraaf, nadat hij voor de eerste training van Heerenveen al zo’n twintig handtekeningen heeft gezet bij de massaal aanwezige fans. "Kom ik daarna terug bij jullie.”

Na een training van zo’n anderhalf uur meldt Van Persie zich inderdaad weer aan de zijlijn. "Peuters en pubers. Knappe moeders en corpulente vaders. Tamelijk opdringerige, voorzichtige en ronduit verlegen kinderen. Allemaal krijgen ze wat ze willen: een foto, een handtekening of een vriendelijk woord van Van Persie", aldus de krant.

Regi Blinker

"Ik vind het vooral leuk om de jeugd aandacht te geven”, zegt Van Persie, die nog precies weet hoeveel indruk dat vroeger op hem maakte. "Met een heel klein gebaar kun je kinderen een onvergetelijke ervaring geven. Ik weet nog dat Feyenoord-spelers als Regi Blinker, Orlando Trustfull en Henrik Larsson vroeger tijd voor me vrijmaakten. Ben ik nooit vergeten. Wij moeten als club uitstralen dat wij er voor onze fans zijn. Dat vind ik ongelooflijk belangrijk."

En als een klein ventje met de oud-Feyenoorder op de foto wil, laat die zich van zijn charmante kant zien: "Natúúrlijk wil ik met jou op de foto", zegt Van Persie. "Moet je wel even lachen, oké?"