excelsior-maassluis-ado-den-haag-toto-knvb-beker
ADO viert feest / Pro Shots

ADO voorkomt in 'Haags Kwartiertje' bekerblamage tegen Excelsior Maassluis

20:40, 16-01-2024 / Laatste Update: 20:48, 16-01-2024

ADO heeft op het nippertje een bekerstunt van Excelsior Maassluis voorkomen. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar repareerde net op tijd de schade. ADO won uiteindelijk door een goal van Henk Veerman bij het ingaan van de negentigste minuut: 2-1.

Daarmee werd de invaller de redder van ADO, dat bijna de volgende ploeg was die dit seizoen van een amateurclub verloor. De ploeg van trainer Darije Kalezic stond 83 minuten op achterstand en sloeg in het Haags Kwartiertje toe.

Corners, corners, corners en geen penalty

Al na 37 tellen lag het eerste doelpunt van de avond erin. Dat leek lang ook de enige treffer van de avond te worden. ADO-doelman Nick Marsman verkeek zich op een verre ingooi, twijfelde en was daarna te laat voor de kopbal van Excelsior-aanvoerder Kevin Dercks. Dat was eigenlijk ook bijna het enige aanvallende wapenfeit van de amateurclub, die voorlaatste staat in de tweede divisie.

ADO nam na de vroege tegentreffer de regie over, zonder gevaarlijk te worden. De profclub kreeg corner na corner, maar geen enkele wilde erin. Vlak voor rust schreeuwde ADO om een penalty. Daryl van Mieghem leek in een leeg doel de 1-1 binnen te tikken, maar kreeg een duw. Volgens de scheids én VAR was er niets aan de hand.

De goal van Dercks:

Haags Kwartiertje

In de rust greep Kalezic in. Veerman kwam erin, net als Silvinho Esajas en Joel Ideho. Laatsgenoemde lepelde de bal in de 83e minuut op het hoofd van Jort van der Sande: 1-1. Diezelfde Van der Sande gaf de assist op Veerman, die voor een hoop opluchting zorgde bij ADO.

Geen nieuwe bekerstunt

De club bereikte daardoor net als een jaar eerder de laatste acht van de TOTO KNVB Beker. En Excelsior Maassluis zorgde niet voor een nieuwe bekerstunt. Dat lukte eerder dit seizoen Hercules (3-2 tegen Ajax) en Quick Boys (1-0 tegen NAC en 2-0 tegen De Graafschap) wel.