Koeman heeft geen zin in strijd met de pers: 'Ik heb genoeg waardering binnen de club'
i

AFP

Koeman heeft geen zin in strijd met de pers: 'Ik heb genoeg waardering binnen de club'

Martijn Baars • 17:24, 10-05-2021 / Laatste Update: 09:11, 05-01-2024

Na een schorsing van 2 wedstrijden zit FC Barcelona-coach dinsdag weer op de bank tijdens de uitwedstrijd tegen Levante. Maandag reageerde hij op geruchten dat er mogelijk twijfels binnen het bestuur zijn over zijn aanblijven. "Ik heb genoeg waardering”, aldus Koeman.

Afgelopen weekend zat de geschorste Koeman niet op de bank toen Barcelona in de topper tegen Atlético Madrid met 0-0 gelijkspeelde. Omdat ook de kraker tussen Real Madrid in een gelijkspel (2-2) eindigde, blijft het ongemeen spannend bovenin. Ook voor Koeman, over wie volgens sommige Spaanse media twijfels binnen het bestuur bestaan.

Strijd met de pers

"Voor mij tellen alleen de mensen met wie ik dagelijks werk”, reageert Koeman. "Die mensen waarderen de dingen die ik doe. Een strijd met de pers of mensen van buitenaf is voor mij niet te winnen. Ik heb dit seizoen ook genoeg waardering gekregen voor mijn werk."

Contract voor 2 jaar

"Met de voorzitter is afgesproken dat we na afloop van dit seizoen verder praten. De slotfase van het seizoen is belangrijker dan mijn toekomst. De president heeft vanaf dag 1 duidelijk gemaakt dat ik me geen zorgen hoef te maken. Ik heb een contract voor 2 seizoenen en ik zie mezelf hier ook volgend seizoen zitten.”

Dinsdag om 22.00 uur staat Koeman weer aan de zijlijn als FC Barcelona op bezoek gaat bij Levante. Sevilla, Atlético Madrid en Real Madrid komen die avond ook in actie.