Legende Goran Pandev houdt het voor gezien: hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen
i

Getty Images

Legende Goran Pandev houdt het voor gezien: hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen

Rick Kraaijeveld • 21:06, 22-09-2022 / Laatste Update: 08:00, 12-12-2023

Goran Pandev heeft laten weten per direct zijn voetbalschoenen niet meer aan te trekken. Hij voetbalde afgelopen seizoen nog bij Parma, maar houdt het nu voor gezien. De legende uit Noord-Macedonië werd in 2002 opgepikt door Inter Milaan waar hij later nog de Champions League mee zou winnen. Zijn laatste kunstje voor zijn land was de WK-kwalificatie. Hij stopt op 39-jarige leeftijd.

Pandev was een aanvallend ingestelde voetballer met een neusje voor de goal. Voor het grootste deel van zijn carrière, op 1 seizoen na, speelde hij altijd in Italië. Voor onder meer Inter, Spezia, Napoli, Lazio en Genoa. Met Inter won hij, tijdens zijn 2e periode bij de club, de Champions League onder leiding van José Mourinho samen met Wesley Sneijder in het team.

Grote statistieken

Met zijn oneindige inzet goede werkhouding was hij van belang bij zijn ploegen. Zijn meeste duels speelde hij voor Lazio, 192 in totaal en daarna bij Genoa in de laatste jaren van zijn carrière. Hij ging vorig jaar nog even naar Parma in de Serie B, waarmee hij samen met Gianluigi Buffon de gemiddelde leeftijd behoorlijk omhoog krikte.

Hij heeft in zijn hele carrière 178 doelpunten gemaakt en 75 assists gegeven. Met Noord-Macedonië stuntte hij vorig jaar nog: ze schakelden Italië uit in de halve finale voor de play-offs van de WK-kwalificatie. We zullen je missen, Goran!

Zie hier zijn eigen afscheidsfilmpje op Instgram: