Luuk de Jong lacht om opmerking rond situatie Alex Kroes bij Ajax: 'Aandelen? Daar moet je voorzichtig mee zijn'
Luuk de Jong © Pro Shots / ESPN

Luuk de Jong lacht om opmerking rond situatie Alex Kroes bij Ajax: 'Aandelen? Daar moet je voorzichtig mee zijn'

00:14, 03-04-2024 / Laatste Update: 00:19, 03-04-2024

Luuk de Jong schoot dinsdagavond tijdens een interview bij ESPN in de lach om de situatie bij Ajax. Presentator Jan Joost van Gangelen kon het niet laten een opmerking te maken met betrekking tot Alex Kroes.

Na afloop van het duel tussen PSV en Excelsior, dat eindigde in 2-0 voor de koploper, moest Luuk de Jong nog even wachten op zijn interview voor ESPN. Verslaggever Van Gangelen stond iets te lang na te praten met Guus Til, waarop de spits van PSV reageerde dat het op een podcast begon te lijken.

PSV wint moeizaam duel met laagvlieger Excelsior: Luuk de Jong weer niet trefzeker

2 april 2024, 21:51

Als Luuk de Jong niet in vorm is, dan is PSV dat ook niet. Die samenhang is nauwelijks meer te ontkennen. De Jong scoorde voor het laatst tegen PEC Zwolle en sindsdien speelt PSV met een stuk minder overtuiging. Ook tegen degradatiekandidaat Excelsior was het spel moeizaam, maar er werd wel gewonnen met 2-0. Doelpunten kwamen van Mauro Júnior en Johan Bakayoko.

Daarop vroeg de presentator van ESPN waarover De Jong zelf graag praat. "Naast het voetbal? Verschillende dingen. Investeren, gamen, golfen", antwoordde De Jong. Voor Van Gangelen is dat de uitgelezen kans om een opmerking te maken over de situatie van de geschorste Alex Kroes bij Ajax. "Investeringen? Aandelen, dat soort dingen?", aldus Van Gangelen. "Daar moet je voorzichtig mee zijn, hè."

De Jong ziet er de lol wel van in. "Dat weet ik, dus daar laat ik me heel goed in begeleiden", zegt hij lachend.