Man overleden aan hartaanval tijdens ongeregeldheden Gimnasia - Boca Juniors

Rick Kraaijeveld • 12:21, 07-10-2022 / Laatste Update: 23:22, 11-12-2023

In La Plata in Argentinië was er donderdag ontzettend veel onrust rondom de wedstrijd Gimnasia - Boca Juniors. De ongeregeldheden heeft het leven gekost van 1 persoon. Volgens de autoriteiten was dit een 57-jarige man en overleed hij aan een hartaanval.

De onrust ontstond zowel binnen- als buiten het stadion. De wedstrijd werd hierdoor in de 9e minuut al stilgelegd. Er waren rellen in het stadion en buiten het stadion probeerden verschillende mensen nog naar binnen te komen waardoor ook daar rellen ontstonden. De politie gebruikte traangas, honderden mensen kwamen het veld op. Spelers bedekten hun gezicht met hun shirts en gingen naar de kleedkamer.

Op beelden is ook te horen hoe de politie met rubber kogels rondschoot. In een video onderaan dit artikel is te zien dat ook de cameraman beschoten werd.

Onrust

De politie gaf aan dat ze de deuren dichtgooiden omdat het stadion vol zat, terwijl veel fans die een kaart hadden gewoon nog aan de poort stonden. Het eerste traangas werd daar gespoten, de walm van dat gas kwam het stadion in en de spelers kregen last van die walm. De onrust in het stadion werd 1 man te veel, in alle drukte werd hij onwel. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd maar overleed onderweg.

De beelden van de ongeregeldheden: