Marc Overmars moet vrezen voor tuchtzaak: Ajax is verplicht officiële melding te maken
i

Pro Shots

Marc Overmars moet vrezen voor tuchtzaak: Ajax is verplicht officiële melding te maken

Martijn Baars • 14:57, 08-02-2022 / Laatste Update: 22:12, 11-12-2023

Het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars (48) bij Ajax heeft mogelijk grote consequenties voor hem. Ajax is verplicht de zaak aan te melden bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR), die onafhankelijk onderzoek gaat doen. De uitkomst kan in het uiterste geval leiden tot een tuchtzaak.

Volgens directeur Henk van Aller van ISR moeten bestuurders en trainers in de sport melding maken van misstanden zodra ze er kennis van krijgen. Die afspraken zijn gemaakt met alle sportbonden, ook de KNVB.

Nog geen melding van Ajax

Op dit moment is er volgens Van Aller nog geen melding binnen over misstanden bij Ajax, maar hij verwacht dat dit binnen afzienbare tijd wel zal gebeuren. Er staat geen wettelijke termijn voor. Mocht Ajax zich toch niet zelf melden, dan kan het ISR op eigen initiatief informatie inwinnen over de zaak op basis wat de club zelf naar buiten bracht en wat er nu in de media over is verschenen.

Dickpics

Overmars legde zondagavond zijn functie neer als directeur voetbalzaken, nadat hij was geconfronteerd met grensoverschrijdende appjes die hij naar vrouwen bij de club had gestuurd. Het zou onder meer gaan om dickpics. Ook zou hij stalkingsgedrag hebben vertoond.