Met dit rugnummer gaat Jordan Henderson bij Ajax spelen
Jordan Henderson speelde bij Liverpool met rugnummer 14, maar dat mocht in Amsterdam niet. ©Getty Images

Met dit rugnummer gaat Jordan Henderson bij Ajax spelen

21:59, 18-01-2024 / Laatste Update: 22:05, 18-01-2024

De stunt-transfer van Jordan Henderson naar Ajax is rond. Maar met welk rugnummer gaat hij spelen bij de Amsterdammers? Bij Liverpool was het 14, maar dat is bij Ajax een 'verboden' rugnummer.

Johan Cruijff droeg in zijn glorietijd bij Ajax rugnummer 14 en die combinatie werd iconisch. Daarom werd ook besloten om na de dood van Cruijff rugnummer 14 voor altijd te bewaren voor Cruijff. Pech dus voor Henderson, die met datzelfde nummer bij Liverpool speelde.

Gelukkig voor de Engelsman zijn er zo halverwege het seizoen niet alleen maar 'gekke' nummers over. De verdedigende middenvelder kan met een klassiek rugnummer spelen voor zijn positie. Ajax maakt namelijk bekend dat Henderson met 6 op zijn rug voor de Amsterdammers gaat voetballen.

Jacht op top-3

Henderson heeft voor 2,5 seizoen getekend in de Johan Cruijff Arena en moet het team én het middenveld van flink wat ervaring en winnaarsmentaliteit voorzien. Ajax jaagt nog op de top-3 en hoopt zelfs misschien nog om nummer twee Feyenoord te achterhalen. Ajax speelt zondag thuis tegen RKC, maar daar is Henderson vanwege zijn nog ontbrekende werkvergunning niet bij. Hij kan zaterdag 27 januari eventueel zijn debuut maken als Ajax uit Heracles speelt.