Stunt-transfer compleet: Jordan Henderson tekent voor 2,5 jaar bij Ajax
Jordan Henderson / Getty Images

Stunt-transfer compleet: Jordan Henderson tekent voor 2,5 jaar bij Ajax

20:45, 18-01-2024 / Laatste Update: 20:52, 18-01-2024

Jordan Henderson is speler van Ajax. Ja, je leest het goed. De 33-jarige Engelsman komt transfervrij over van Al-Ettifaq. De middenvelder heeft zelf geregeld met de Saudische club dat zijn contract werd afgekocht. Henderson tekent voor 2,5 jaar in Amsterdam.

Vijfde in de competitie, uitgeschakeld in de beker door amateurs. Het is zéker niet het seizoen van Ajax. Maar dat weerhoudt Henderson er niet van om in Amsterdam te komen voetballen. Ajax zocht een leider op het middenveld en heeft die met deze Liverpool-held gevonden. De recordkampioen van Nederland bevestigde de transfer donderdagavond via de officiële kanalen.

De transfer is op alle vlakken vrij bizar te noemen. Henderson streek in Saudi-Arabië zo'n vijftien tot miljoen euro per seizoen op, maar was bereid om een enorm deel in te leveren om in Amsterdam te komen voetballen. Daarnaast is het hem dus gelukt om zijn contract bij de club te ontbinden. In de zomer tekende hij nog voor drie seizoenen bij Al-Ettifaq, dat óók nog eens veertien miljoen euro voor hem neertelde.

Held van Liverpool

Henderson won in de afgelopen jaren alles wat er te winnen viel met Liverpool. In 2019 tilde hij als aanvoerder de Champions League omhoog, om vervolgens ook het WK voor clubs te winnen. Een seizoen na het winnen van de Champions League pakte hij ook met Liverpool de Premier League. Om die reden werd hij in 2020 verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland.

Ook maakt Henderson nog altijd deel uit van de Engelse selectie. Hij speelde inmiddels 81 interlands voor Engeland. Om zijn plekje op het EK 2024 in Duitsland te reserveren, wilde hij in een hoger aangeschreven competitie dan de Saudi Pro League voetballen.