Michiel Kramer hekelt Ajax-publiek in Johan Cruijff Arena: 'Maken pas lawaai als ze voor staan'
Michiel Kramer scoorde namens RKC tegen Ajax zijn zevende goal in de Eredivisie tegen de Amsterdammers. ©Pro Shots

07:55, 22-01-2024

Michiel Kramer en Ajax zullen nooit vriendjes worden. De spits, die zondag namens RKC scoorde in de Johan Cruijff Arena, is een oud-Feyenoorder, geboren Rotterdammer en speelde ook voor ADO Den Haag. Ingrediënten om Ajax extra te haten. Hij vindt het publiek in Amsterdam maar niks.

Na de met 4-1 verloren wedstrijd stond Kramer ESPN te woord. Hij moest lachen toen hij de vraag kreeg hoe lekker hij het vond om de fans van Ajax stil te krijgen. Kramer scoorde namelijk in de eerste helft de 1-1 en hoorde het publiek al morren. Pas toen Ajax in de tweede helft afstand nam van RKC, kwamen de fans volgens Kramer pas weer los.

"Hier worden ze hier pas lawaaierig als ze voorstaan hè. Met de staf van Ajax precies hetzelfde. Die komen pas in actie als ze voorstaan. Dat vind ik altijd wel een beetje opvallend. Maar aan de andere kant: dat hoort misschien een beetje bij de voetbalwereld", zei de spits met een glimlach.

Ajax wint simpel van RKC; Brian Brobbey vergeet hattrick te maken

21 januari 2024, 18:45

Ajax is als enige Eredivisieploeg nog foutloos in 2024. Zondagavond wonnen de Amsterdammers met overtuigende cijfers van RKC Waalwijk in eigen huis: 4-1. Spits Brian Brobbey scoorde twee keer, maar miste een penalty op zijn derde te maken.

Nog nooit gewonnen van Ajax

Er zijn weinig spelers die zo vaak scoren tegen één bepaalde tegenstander als Kramer tegen Ajax. De 1-1 namens RKC in Amsterdam was zondag alweer zijn zevende doelpunt in de Eredivisie tegen Ajax. Dat deed hij namens vier verschillende clubs: ADO Den Haag, Feyenoord, Sparta en RKC. Winnen deed hij echter nog nooit van Ajax.