'Nottingham Forest grijpt naast Chuba Akpom in laatste uren transfermarkt: Ajax gooit deur dicht'
Chuba Akpom / Pro Shots

'Nottingham Forest grijpt naast Chuba Akpom in laatste uren transfermarkt: Ajax gooit deur dicht'

22:24, 01-02-2024 / Laatste Update: 22:26, 01-02-2024

Chuba Akpom blijft bij Ajax, ondanks interesse van Nottingham Forest. De Engelsen kwamen volgens Fabrizio Romano in de laatste uren van de markt nog in de lucht bij Ajax, maar de Amsterdammers gooiden de deur voor hun neus dicht.

Chuba Akpom blijft bij Ajax, zo zegt Fabrizio Romano donderdagavond op X. Eerder op deadlineday was er sprake van interesse van Notthingham Forest in de spits van Ajax, maar zij konden hem niet los weken bij de Amsterdammers.

Bod van Nottingham Forest

Romano schreef al dat het geen gemakkelijk zou worden. De transfermarkt was immers nog maar een paar uur open. De Telegraaf meldde dat het in eerste instantie om huur zou gaan, met een (eventueel verplichte) optie tot koop van vijftien miljoen euro. Maar daar had Ajax uiteindelijk geen oor naar. 

Al eerder hadden er clubs interesse in Akpom, die bij Ajax de tweede spits is achter Brian Brobbey. De Engelsman heeft wel bewezen makkelijk de goal te kunnen vinden. Ajax hield eerder de poot stijf als het om biedingen op Akpom ging. Het leek er dus op dat Nottingham Forest met véél geld moest komen om Ajax te overtuigen.

Cijfers Chuba Akpom

Akpom was al goed voor negen doelpunten in het shirt van Ajax en had daar schrikbarend weinig minuten voor nodig. Hij scoort namelijk eens per 75 minuten voor de Amsterdammers. Daarvan waren er vijf in de Eredivisie, drie in de Europa League en een tegen Hercules in de TOTO KVNB Beker. Mede dankzij twee goals in de laatste groepwedstrijd tegen AEK Athene (3-1) hielp Akpom zijn club aan een plek in de tussenronde van de Conference League.