Opstellingen Ajax en Utrecht: Ahmetcan Kaplan maakt basisdebuut
Ahmetcan Kaplan / Pro Shots

Opstellingen Ajax en Utrecht: Ahmetcan Kaplan maakt basisdebuut

11:02, 03-03-2024 / Laatste Update: 11:02, 03-03-2024

Ahmetcan Kaplan staat zondagmiddag voor het eerst in de basis bij Ajax. Door blessureleed bij Josip Sutalo komt er een plek vrij in het centrum. Ajax speelt om 12:15 uur tegen FC Utrecht. Dit zijn de opstellingen van beide ploegen.

Kaplan is een van de drie centrale verdedigers. Hij debuteerde afgelopen wedstrijd als invaller tegen AZ. De Turk vormt de laatste linie met Jorrel Hato en Devyne Rensch. Tristan Gooijer en Borna Sosa staan op de flanken.

Jordan Henderson is weer fit en staat samen met Sivert Mannsverk en Kenneth Taylor op het middenveld. Kristian Hlynsson zwerft om spits Brian Brobbey heen. Steven Berghuis is nog steeds niet fit en zit niet bij de selectie.

Opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk, Taylor, Hlynsson; Brobbey.

Opstelling Utrecht: Branderhorst; Ter Avest, Van der Hoorn, Viergever, El Karouani; Azarkan, Flamingo, Toornstra, Fraulo, Boussaid; Lammers.

Bij Utrecht zien we maar één wijziging. Marouan Azarkan neemt de plek in van Jeppe Okkels. Mattijs Branderhorst staat nog steeds in de goal, wegens een blessure van Vasilis Barkas. Hij stond de afgelopen drie wedstrijden ook aan de kant.

Stand Eredivisie

FC Utrecht weet ondertussen niet meer wat verliezen is. Na een slechte start in de Eredivisie verloor Utrecht al niet meer sinds oktober. Het verschil met Ajax is nog maar vier punten. De Amsterdammers moeten winnen van Utrecht om de vijfde plek weer terug over te nemen van Go Ahead Eagles.

Ron Jans

Momenteel is Ron Jans de trainer van FC Utrecht. Hij wordt weleens genoemd als mogelijke optie bij Ajax, dat na dit seizoen een vervanger zoekt voor John van 't Schip. Jans laat bij de NOS weten dat hij dat niet ziet zitten: "Als Ajax al contact zou willen opnemen, dan hoeven ze dat niet te doen. Ik heb in september voor anderhalf jaar bij FC Utrecht getekend en heb het geweldig naar mijn zin."