Opstellingen Feyenoord en PSV: Bart Nieuwkoop opgesteld als verkapte rechtsbuiten
Bart Nieuwkoop / Pro Shots

Opstellingen Feyenoord en PSV: Bart Nieuwkoop opgesteld als verkapte rechtsbuiten

18:57, 24-01-2024 / Laatste Update: 20:37, 24-01-2024

Het is tijd voor Feyenoord - PSV in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Feyenoord-trainer Arne Slot stelt Bart Nieuwkoop, normaal gesproken rechtsback, op als verkapte rechtsbuiten. Bekijk hieronder de volledige opstellingen van beide clubs. De wedstrijd is om 20.00 uur begonnen.

Voor Feyenoord lijkt de KNVB Beker de makkelijkste route naar een prijs. De Rotterdammers staan in de competitie tien punten achter op PSV en de concurrentie in de Europa League is zwaarder dan die in de KNVB Beker.

De volgende tegenstander is ook al bekend: Feyenoord of PSV neemt het in de kwartfinale op tegen AZ. De Alkmaarders spelen sowieso uit.

TOTO KNVB Beker | Dit zijn de speeldata voor de kwartfinales

24 januari 2024, 16:12

De KNVB heeft de speeldata van de wedstrijden in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker bekendgemaakt. De winnaar van de wedstrijd in de achtste finale tussen Feyenoord en PSV van woensdagavond speelt op 7 februari om 21:00 uur in eigen stadion tegen AZ.

Opstellingen Feyenoord en PSV

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Timber, Wieffer, Stengs;  Giménez en Paixao.

Opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Tillman, Til; Bakayoko, De Jong en Lozano.

Vooraf wist Feyenoord-trainer Arne Slot nog niet zeker of Hartman en Stengs konden voetballen. Dat blijkt dus wel het geval te zijn. Hij verrast vooral door Bart Nieuwkoop op te stellen. Slot legt uit dat hij een verkapte rechtsbuiten is, om het Sergiño Dest lastig te maken.

PSV mist Joey Veerman wegens een blessure. Op het middenveld staan net als afgelopen tegen FC Utrecht (1-1) zondag Schouten, Tillman en Til.

Aad de Mos

Sportnieuws.nl sprak Aad de Mos over de wedstrijd. De analist verwacht een overwinning voor Feyenoord na verlenging. De Mos had een stevige mening over Santiago Giménez. Hij noemde de spits 'geen geweldenaar'. "Ik sta wel eens met open ogen te kijken wat hij allemaal mist qua kansen."