Opvallend: bondscoach Ghana aangevallen door fan na eerste verlies op Afrika Cup
Chris Hughton als bondscoach van Ghana. © ProShots

Opvallend: bondscoach Ghana aangevallen door fan na eerste verlies op Afrika Cup

12:56, 15-01-2024 / Laatste Update: 13:34, 15-01-2024

Na het verlies van Ghana in de eerste wedstrijd van de Afrika Cup, was voor de bondscoach de gifbeker nog niet helemaal leeg. De trainer van onder andere Mohammed Kudus werd na afloop van het verlies aangevallen door een woeste supporter.

De Ier Chris Hughton was de dupe van de aanval door een supporter. Het incident vond plaats in het spelershotel van de Ghanezen. Het openingsduel werd met 2-1 verloren van Kaapverdië en de fan was daar dus laaiend over. De supporter werd uiteindelijk opgepakt door de politie en meegenomen naar het bureau.

Tegenvallende start

Ghana zette de trend van tegenvallende topfavorieten dus door tegen Kaapverdië. Eerder begonnen Egypte en Nigeria ook al teleurstellend aan het toernooi. Zij maakten het wel minder bont dan Ghana, want bij allebei hun wedstrijden werd de eindstand een gelijkspel.  Maandag is het de beurt aan Senegal en Algerije als andere favorieten voor de eindzege van het toernooi in Ivoorkust

Stunt

De overwinning van Kaapverdië was al een grote stunt in dit seizoen van de huidige editie van de Afrika Cup. In blessuretijd was het de Rotterdammer Garry Rodrigues die de winnende goal maakte. Voor Ghana is de wedstrijd tegen Egypte nu cruciaal geworden. Als die clash donderdag ook wordt verloren, dan is het toernooi na 2 wedstrijden al klaar voor Kudus en consorten.