Oud-Liverpool-speler Naby Keïta is door Werder Bremen geschorst nadat hij weigerde de spelersbus in te stappen
Naby Keita © ProShots

Oud-Liverpool-speler Naby Keïta is door Werder Bremen geschorst nadat hij weigerde de spelersbus in te stappen

15:10, 16-04-2024 / Laatste Update: 15:13, 16-04-2024

Naby Keïta is door Werder Bremen voor de rest van het seizoen geschorst. De middenvelder weigerde zondag in de spelersbus te stappen, omdat hij geen basisplek zou krijgen tegen Bayer Leverkusen die landskampioen konden worden.

Keïta besloot zondag nadat hij te horen kreeg op de bank te moeten plaatsnemen om weer terug naar huis te rijden. Dit werd hem niet in dank afgenomen waardoor Werder Bremen dinsdag met een straf is gekomen. De middenvelder kan naast zijn schorsing rekenen op een forse boete, zo laat de club weten op de eigen website. De 29-jarige uit Guinee mag niet meer met de selectie meetrainen en is bovendien niet langer meer welkom in de kleedkamer.

'Dit kunnen we niet accepteren'

"Het gedrag van Keïta kunnen we niet accepteren", zegt sportief directuer Clemens Fritz. "Hij heeft de ploeg in de steek gelaten en zichzelf boven het team geplaatst. Dat kunnen we als club niet accepteren. We kunnen niet anders dan deze straffen uitdelen."

Werder Bremen

Keïta maakte afgelopen zomer de overstap van Liverpool naar Werder Bremen. Eerder, in 2018, maakte de middenvelder uit Guinee voor 60 miljoen euro de overstap naar Liverpool. In Duitsland heeft Keita een contract tot de zomer van 2026. Tot nu toe speelde hij slechts in vijf wedstrijden mee voor Werder Bremen.

Het Duitse Werder Bremen lijkt degradatie dit jaar te ontlopen. De oude club van onder andere Davy Klaassen staat twaalfde in de Bundesliga met vijf punten voorsprong op de gevreesde nacompetitieplekken. De voorsprong op directe degradatie is al negen punten.

Leverkusen was zondag te sterk voor Werder door met 5-0 te winnen, waardoor het elftal van Xabi Alonso dankzij de zege de titel veroverde. Dit betekende de eerste landstitel in de geschiedenis van Leverkusen. De euforie was duidelijk zichtbaar bij de fans, die niet konden wachten tot het laatste fluitsignaal om het veld te betreden.