Oussama Lahri TOTO KNVB Beker Hercules Cambuur
Oussama Lahri werd gewisseld en moest het verlies vanaf de zijlijn aanschouwen. © Pro Shots
i

Oussama Lahri werd gewisseld en moest het verlies vanaf de zijlijn aanschouwen.

Oussama Lahri treurt na uitschakeling Hercules: 'Ik scoorde mooie goals, daarna viel droom in duigen'

07:47, 26-01-2024

Oussama Lahri kon zich bijna matchwinner rekenen bij Hercules tegen Cambuur. De spelmaker van de Derde Divisionist scoorde twee doelpunten maar Cambuur sleepte er toch nog een verlenging uit. Daarin maakten de bezoekers in het slotakkoord het verschil.

Lahri opende de score al na twee minuten via een penalty en scoorde een magnifieke tweede treffer middels een halve omhaal. "Ik ben trots, maar dit is toch een enorme domper", vertelde hij voor de camera van ESPN. "Ik moest snel kiezen wat ik ging doen", zei hij over zijn geweldige goal, 
"De bal kwam op hoofdhoogte en ik dacht: laat ik 'm gewoon raken en ik zie wel waar het eindigt." Over de goal zei hij: "Dit is de mooiste goal die ik ooit heb gemaakt, zeker in zo'n beladen wedstrijd."

Dit is de mooiste goal die ik ooit heb gemaakt, zeker in zo'n beladen wedstrijd.

Ommekeer

Daarna kwam de ommekeer die ingezet werd door Cambuur. In het laatste kwartier van de reguliere speeltijd kwam Cambuur binnen no time op gelijke hoogte. "Zeker na de 2-2 zakte de moed me in de schoenen. We waren zo dichtbij. En dan schieten zij 'm in de laatste minuut erin... Maar we gaan met opgeheven hoofd uit de beker. We moeten hier lekker van genieten."

Hercules heeft zijn eigen Zlatan Ibrahimovic: weergaloze goal in KNVB Beker

25 januari 2024, 21:37

Oussama Lahri vervulde in het spectaculaire bekerduel met sc Cambuur een hoofdrol bij Hercules. Met twee doelpunten zette hij de amateurs donderdagavond op een 2-0-voorsprong in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. Vooral zijn tweede goal, een omhaal, was van fraaie makelij. Het leverde echter geen nieuwe stunt op. Hercules verloor na verlenging alsnog met 3-4.

Tim Pieters

De heldenrol tegen Ajax was voor de rechtenstudent in deze wedstrijd niet weggelegd, ook hij baalde enorm na 121 minuten voetballen. "Er past maar één woord als je in de 121e minuut de winnende goal tegen hebt gekregen: teleurstelling." Hij analyseerde: "Normaal gesproken horen we met 0-3 achter te staan tegen dit soort gasten. Maar nu kwamen we met 2-0 voor. Ik dacht dat we het weer zouden flikken. Toen we na de staking terug op het veld op kwamen, dacht ik al even aan Vitesse-thuis."

Cambuur speelt over twee weken thuis in de kwartfinale van de beker tegen Vitesse.