PEC Zwolle kruipt uit het dal en maakt RKC nerveus met uitzege

ProShots

Marcel Roes • 23:57, 23-04-2022 / Laatste Update: 00:25, 12-12-2023

PEC Zwolle heeft de kelderkraker uit tegen RKC gewonnen: 0-2. Daardoor springt PEC van plek 17 naar plek 15 in de Eredivisie. RKC blijft de nummer 14, maar de ploeg uit Waalwijk zal nu wel nerveus worden, want de afstand tot de degradatiezone is erg klein geworden.

De gasten kwamen in de 16e minuut op voorsprong. Thomas van den Belt maakte de treffer en moest nog wel wachten tot de VAR zijn goedkeuring gaf.

Bram van Polen

5 minuten later was het weer raak voor de Zwollenaren. Bram van Polen, die laatst nog een Peugeot kreeg van de club, mikte raak vanaf 11 meter. De scheidsrechter gaf eerst geen strafschop, maar na tussenkomst van de VAR komt hij terug op zijn beslissing.

RKC zal voelen dat het te weinig kreeg in het eigen Mandemakers Stadion. Onder meer Alexander Büttner (2 keer) en Michiel Kramer testten de reflexen van PEC-keeper Kostas Lamprou.