Programma play-offs Europees voetbal: nog twee clubs strijden om ticket voor Conference League
NEC staat zesde, met nog één wedstrijd te gaan in de Eredivisie. Blijft dat zo? ©Pro Shots

Programma play-offs Europees voetbal: nog twee clubs strijden om ticket voor Conference League

23:04, 23-05-2024

FC Utrecht en Go Ahead Eagles hebben donderdagavond de finale van de play-offs bereikt. Zij schakelden Sparta Rotterdam en NEC uit. Samen strijden zij zondag om één ticket voor de tweede voorronde van de Conference League.

Normaal gesproken spelen de nummer 5, 6, 7 en 8 van de Eredivisie in de play-offs voor Europees voetbal tegen elkaar. Maar omdat Feyenoord als tweede eindigde en de beker heeft gewonnen, schuift alles één plek op. Nu spelen de nummers 6, 7, 8 en 9 om het laatste Europese ticket: eentje voor de tweede voorronde van de Conference League.

Nog maar één wedstrijd

Voor het eerst dit seizoen worden de play-offs om Europees voetbal nog maar over één duel gespeeld in plaats van thuis én uit. Dit om de belasting op de voetballers en de kalender te verminderen. Dat betekent dat de twee hoogstgeplaatste teams allebei een thuiswedstrijd hebben in de halve finales.

In de laatste speelronde veranderde er niets meer aan de volgorde, dus zijn de wedstrijden in de play-offs om Europees voetbal bekend. NEC en FC Utrecht speelden een thuiswedstrijd en NEC zou bij winst ook verzekerd zijn van een thuisduel in de finale. Omdat Utrecht in de Eredivisie hoger geklasseerd is dan Go Ahead, wordt die wedstrijd in de Galgenwaard gespeeld.

Programma play-offs Europees voetbal

23 mei, 18.45 uur: NEC - Go Ahead Eagles 1-2
23 mei, 21.00 uur: FC Utrecht - Sparta 2-1

26 mei, 18.00 uur: FC Utrecht - Go Ahead Eagles