PSV geeft Nederland wat adem op coëfficiëntenlijst: gat met Frankrijk boven heel punt
i

Pro Shots

PSV geeft Nederland wat adem op coëfficiëntenlijst: gat met Frankrijk boven heel punt

Rick Kraaijeveld • 12:03, 09-11-2023 / Laatste Update: 09:35, 08-01-2024

PSV heeft Nederland een goede dienst bewezen op de coëfficiëntenlijst. Nederland lag even zwaar onder druk van Frankrijk, dat jacht maakt op de 5e plek. Maar door de directe overwinning op Frankrijk van PSV (tegen Lens, red.) komt Nederland weer een heel punt los op de 5e plaats.

Die 5e plaats, die is eigenlijk cruciaal. Want als Nederland daarop blijft staan dan heeft het in 2025-2026 namelijk 3 directe plaatsen in de Champions League en 1 voorrondeplaats. In potentie dus 4 Nederlandse ploegen in de Champions League.

Frankrijk

Afgelopen 2 weken boekten de Franse ploegen wel erg veel zeges, waardoor zij erg dichtbij Nederland kwamen. Maar dankzij de winst van PSV is het gat weer 1,169 punt. Dat geeft weer wat lucht voor de donderdag. Ajax en AZ wachten zware wedstrijden tegen Brighton en Aston Villa, dus het valt nog maar te bezien of er coëfficiënten gesprokkeld gaan worden.

Lees ook: De vermoedelijke opstelling van Ajax tegen Brighton: eigen jeugd vervangt Branco Van den Boomen

Lille kan donderdag bij winst op Slovan Bratislava zich plaatsen voor de knock-outfase van de Conference League. Toulouse moet in de Europa League tegen Liverpool, dat wordt normaliter een lastiger verhaal.