PSV onderhandelt goed: extra geld voor Yorbe Vertessen van Union Berlin
Yorbe Vertessen vertrekt bij PSV voor zo'n zes miljoen euro. ©Pro Shots

PSV onderhandelt goed: extra geld voor Yorbe Vertessen van Union Berlin

09:42, 29-01-2024

De transfer van Yorbe Vertessen naar Union Berlin wordt maandag afgerond. De buitenspeler verlaat PSV voor een gegarandeerd bedrag van 4,75 miljoen euro, zo schrijft het Eindhovens Dagblad maandagochtend. Maar door goed te onderhandelen krijgt PSV waarschijnlijk meer geld.

Eigenlijk wilde de Duitse club in totaal 4,75 miljoen euro betalen voor Vertessen. Maar PSV heeft geregeld dat het ook nog bonussen krijgt én een doorverkooppercentage. Die bonussen zijn volgens het ED 'redelijkerwijs haalbaar'. Het totale transferbedrag kan daardoor oplopen naar zo'n zes miljoen euro. Hoe hoog het percentage is dat PSV krijgt als Union Berlin Vertessen weer verkoopt, is niet bekend.

Blessure Noa Lang

Het vertrek van Vertessen is al een tijdje rond. Zondag zat de Belgische aanvaller al op de tribune bij zijn nieuwe club. Een transfer werd hem beloofd, al is de timing vreselijk voor PSV. De club vreest namelijk Noa Lang wéér een periode kwijt te zijn met een nieuwe blessure. Toch gaat PSV niet alsnog voor de transfer van Vertessen liggen, maar is te verwachten dat PSV de transfermarkt op wil voor een extra aanvaller.