'PSV raakt verdediger Shurandy Sambo kwijt en houdt er bijna geen cent aan over'
Shurandy Sambo © Getty Images

'PSV raakt verdediger Shurandy Sambo kwijt en houdt er bijna geen cent aan over'

14:07, 05-04-2024 / Laatste Update: 14:15, 05-04-2024

PSV raakt waarschijnlijk snel een verdediger definitief kwijt. Het gaat om Shurandy Sambo. Hij lijkt te vertrekken naar Burnley, dat speelt in de Engelse Premier League.

Dat lijkt overigens niet lang meer het geval, want de club staat negentiende en heeft een wonder nodig om niet te degraderen. De achterstand op de veilige zeventiende plaats is zes punten, toch lijkt Sambo dolgraag naar Engeland te willen verkassen. Volgens transferexpert Fabrizio Romano tekent Sambo snel een contract voor vier seizoenen.

Nauwelijks kansen bij PSV

Bij PSV kreeg hij nauwelijks kansen van Peter Bosz. Dit seizoen viel hij pas negen keer in in de Eredivisie. Maar liefst acht keer daarvan ging het om een invalbeurtje van nog geen kwartier.

Vorig seizoen speelde Sambo (22) op huurbasis bij Sparta Rotterdam. Dit jaar leek hij ook verhuurd te worden, maar zijn komst naar FC Twente ging op het laatste moment niet door.

PSV ziet hem (bijna) gratis vertrekken

Het contract van Sambo loopt deze zomer af, waardoor hij kan gaan en staan waar hij wilt en PSV geen transfersom ontvangt voor de verdediger. Wel krijgt PSV volgens het Eindhovens Dagblad waarschijnlijk nog een opleidingsvergoeding voor de verdediger. Hij doorliep namelijk de jeugdopleiding van de Eindhovense club.