Peter Bosz mist belangrijke spelers bij PSV tijdens topper tegen AZ: meedoen Jerdy Schouten nog onzeker
Peter Bosz © Pro Shots

Peter Bosz mist belangrijke spelers bij PSV tijdens topper tegen AZ: meedoen Jerdy Schouten nog onzeker

13:26, 05-04-2024 / Laatste Update: 13:38, 05-04-2024

PSV speelt zaterdagavond de topper tegen AZ. Trainer Peter Bosz lijkt het kampioenschap niet meer te kunnen ontgaan, maar toch zijn er vanwege blessures zorgen in Eindhoven. Ismael Saibari en Hirving Lozano doen sowieso niet mee in het Philips Stadion.

Donderdagavond verspeelde Feyenoord onnodig punten bij hekkensluiter FC Volendam, waardoor de titel opnieuw een stap dichterbij is gekomen voor de ploeg van Bosz. Die heeft de wedstrijd overigens niet eens gezien, zo vertelt hij tijdens de persconferentie van PSV. "Je ziet dat het niet vanzelfsprekend is om alles zomaar te winnen. Wij moeten gewoon onverstoorbaar doorgaan."

Dat lukte afgelopen weekend niet, want toen speelde PSV tegen NEC en verloor de koploper voor het eerst dit seizoen. Dinsdag werd er wel gewonnen van Excelsior.

Saibari en Lozano in de lappenmand

Tegen AZ doen Ismael Saibari en Hirving Lozano niet mee vanwege blessures. Ook zijn er zorgen rondom Jerdy Schouten. Het is onzeker of de belangrijke middenvelder morgen fit genoeg is. "Hij gaat zo trainen en dan bekijken we of hij mee gaat doen."

Wedstrijd in het teken van overleden perschef

Het duel staat in het teken van de vorig jaar overleden perschef Thijs Slegers. Rondom de wedstrijd wordt er door Supportersvereniging PSV geld ingezameld.

Slegers overleed vorig jaar aan de gevolgen van leukemie. De perschef van PSV werd slechts 46 jaar. In de laatste weken van zijn leven verwierf hij nog duizenden donoren voor Stichting Matchis en bloedbank Sanquin. De ziekte van Slegers en zijn uiteindelijke overlijden maakte veel los in de voetbalwereld.