Recordbedrag voor NEC: smaakmaker Magnus Mattsson naar de Champions League
Magnus Mattsson van NEC vertrekt voor een recordbedrag naar FC Kopenhagen. ©Pro Shots

Recordbedrag voor NEC: smaakmaker Magnus Mattsson naar de Champions League

06:13, 01-02-2024

Een van de smaakmakers van de Eredivisie vertrekt al in de winter. Magnus Mattsson, de nummer tien van NEC, gaat voor een recordbedrag voor de Nijmeegse club naar FC Kopenhagen. Hij stond dit seizoen al op elf goals.

Mattsson is onbetwist de beste speler van NEC van de eerste seizoenshelft. Mede dankzij zijn elf goals en vier assists staat NEC op een keurige zevende plaats in de Eredivisie. Alleen moet de club uit Nijmegen het de rest van het seizoen zonder de smaakmaker. Volgens De Gelderlander vertrekt de Deen naar FC Kopenhagen.

Champions League

De Deense recordkampioen heeft vijf miljoen euro, exclusief bonussen, over voor Mattsson. De 24-jarige Deen gaat in de hoofdstad van zijn vaderland een contract voor 4,5 jaar tekenen én hij mag hopen op zijn debuut in de Champions League. FC Kopenhagen plaatste zich namelijk verrassend voor de achtste finales en speelt daarin tegen titelverdediger Manchester City.

Recordbedrag

De vijf miljoen euro, exclusief bonussen, is een recordbedrag voor NEC. Mattsson lost met zijn transfer Björn Vleminckx af als duurste verkoop ooit. Het vorige record stamt nog uit 2011, toen de Belgische Eredivisie-topscorer voor 3,3 miljoen euro naar Club Brugge verkaste.

Beste seizoen

NEC kocht Mattsson voor een paar ton van Silkeborg in 2021. In 77 duels voor NEC maakte hij in totaal 20 goals, waarvan dus 11 dit seizoen. NEC had al een vervanger gehaald in de vorm van Tjarron Chery, die afgelopen weekend al zijn debuut maakte voor de club en scoorde in de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles.