René van der Gijp zit nooit om een goed verhaal verlegen en ook dit keer weet hij de lachers weer op zijn hand te krijgen als hij vertelt over één van zijn avonturen. Een etentje verliep niet helemaal zoals de populaire Vandaag Inside-analist had verwacht.
"Ik was gaan varen met Daniëlle", begint Van der Gijp zijn verhaal in zijn podcast KieftJansenEgmondGijp. "Wij komen terug van het varen, het was vier uur en ze zegt: 'Wat gaan we eten?'." De oud-voetballer zag een leeg all you can eat restaurant en dacht daar even snel te gaan eten.
"Wat denk je?", gaat Gijp lachend verder. "Ging hij om vier uur open. Ik zit een half uur en wist niet wat ik meemaakte. Met hele bussen tegelijk. Helemaal vol zat het. En mensen scheppen op, dat wil je niet weten. Die komen met twee borden helemaal vol met die troep en zetten dat neer. En ook ruzie maken wie er aan de beurt is."
7 januari 2025, 12:39
René van der Gijp geniet nu Vandaag Inside een paar weken stil ligt van een welverdiende vakantie. De oud-international heeft tijdens de feestdagen in Spanje gezeten, zo vertelt hij aan zijn vrienden.
"Michiel van Erp moet daar een programma over maken", zegt Van der Gijp, doelend op de veelgeprezen documentairemaker. Schrijver Michel van Egmond, presentator van de podcast, is het daar helemaal mee eens.
Ook Wim Kieft ziet helemaal voor zich hoe dat er aan toe gaat in zo'n restaurant: "En dan boos worden als de garnalen op zijn." Gijp: "Dan zie je mensen die hebben zó'n reet en die lopen dan naar zo'n all you can eat. En dan denk ik altijd, zal ik zeggen: niet doen. Eén keer opscheppen." De hilariteit bij het gezelschap is groot.
20 februari 2025, 09:46
Hoewel hij niet veel meer op tv te zien is, blijft hij één van de populairste voetbalanalisten van Nederland en België: Jan Boskamp. Waar de oud-Feyenoord ook opduikt, mensen zijn blij om hem te zien. Zijn bijzondere gedrag speelt daar ook zeker een rol in.
Jan Boskamp
Ook Van Egmond blijkt een mooi verhaal over een restaurantbezoek te hebben: "Ik ben dus een keer met de schrik aller all you can eat restaurants daar geweest: Jan Boskamp. Dan weet je niet wat er gebeurt. Die neemt het letterlijk hè, all you can eat. Die denkt dat het op moet. Die mensen leggen zandzakken voor de deur als hij binnenkomt."
"Als hij parkeert vliegt in de keuken die frituur automatisch aan", lacht de schrijver van de boeken over Van der Gijp en Kieft om de reputatie van het Feyenoord-icoon. "Dan beginnen ze er dingen in te gooien voor Jan, dat is echt legendarisch."