Rvc Volendam komt met tekst en uitleg na vertrek Jan Smit: 'Club heeft negatief eigen vermogen'
i

Pro Shots

Rvc Volendam komt met tekst en uitleg na vertrek Jan Smit: 'Club heeft negatief eigen vermogen'

Rick Kraaijeveld • 22:49, 28-11-2023 / Laatste Update: 23:05, 04-01-2024

Jan Smit maakte maandag bekend dat zijn tijd als voorzitter van FC Volendam ten einde is gekomen. Hij moest weg nadat de raad van commissarissen dit had besloten met het bestuur. De rvc heeft dinsdag tekst en uitleg gegeven, het gaat financieel niet goed met de club.

In een persbericht waarin de rvc uitlegt waarom Jan Smit als voorzitter weg moet staat: "Op dit moment is er een negatief eigen vermogen van 3 miljoen en voor dit seizoen wordt er nog eens 2,3 miljoen negatieve waarde verwacht", legt de voorzitter van de rvc uit. In simpele taal zou het betekenen dat Volendam na dit seizoen een negatieve balans van 5,5 miljoen euro zou hebben.

Geen oplossingen

Nou wordt dat niet per se op het conto van Smit geschreven, maar er is wel onduidelijkheid over een oplossing. Het bestuur kan onder leiding van Jan Smit niet uitleggen hoe het probleem opgelost kan worden. Daarnaast zouden de visies binnen de directie ook nogal uit elkaar liggen. "Er is het afgelopen jaar een vertrouwensbreuk en verschil van inzicht met het bestuur ontstaan die in de ogen van de rvc onherstelbaar en onoverbrugbaar zijn."

Reactie Jan Smit

Smit is woest na het statement van de rvc en is op X gelijk met een tegenreactie gekomen. "Ik word gedwongen te reageren in het openbaar. Ik snap ook dat dit voor veel mensen niet te begrijpen is. Echter laat ik me niet voor leugenaar uitmaken." Hij stelt dat de club juist afstevent op een positief saldo van 3.000.000 euro. De uitleg lees je hieronder.